Categorie├źn

Service

A20 toch open dit weekend

A20 toch open dit weekend
Nieuws

A20 toch open dit weekend

  • Redactie
  • 01-12-2022
  • Nieuws
A20 toch open dit weekend

Ook afrit 9 bij de Holysingel wordt afgesloten

VLAARDINGEN - Vanwege het verwachte koude weer in het weekend van 2 tot 5 december, kan slechts een klein deel van het geplande werk op de A20 doorgaan. Daarom blijven rijstroken op A20 open en zijn alleen een aantal op- en afritten richting Rotterdam op verschillende tijdstippen afgesloten. 

Maandag meldde Vlaardingen24 de afsluiting van de A20 in de richting Rotterdam komend weekend, zie hier.

Door de weersomstandigheden kunnen de voor dit weekend geplande werkzaamheden, zoals asfalteren, niet doorgaan. Dit werk wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2023. Van morgenavond negen uur tot zaterdag acht uur 's ochtends zijn op- en afrit 8 (Vlaardingen-West) en op- en afrit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam afgesloten, evenals de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel bij het Kethelplein. Op zaterdag is oprit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam overdag afgesloten en zaterdagnacht en zondagnacht geldt dat voor afrit 8 (Vlaardingen-West).

Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een iets langere reistijd. 

Verschillende werkzaamheden, zoals heien en intrillen van een buispaal op zaterdag overdag, kunnen voor geluid in de omgeving zorgen. Om de geluidshinder van het verkeer tijdens de bouwperiode te. beperken, plaats bouwconsortium BAAK in de nachten tijdelijke geluidschermen langs de weg.