Categorieën

Service

Deltasport verliest twee topspelers aan buurman CION

Deltasport verliest twee topspelers aan buurman CION
Sport

Deltasport verliest twee topspelers aan buurman CION

  • Redactie
  • 08-05-2022
  • Sport
Deltasport verliest twee topspelers aan buurman CION
VOETBAL – Voormalig prof Josimar Lima gaat volgend seizoen spelen in het blauwe shirt van CION. Lima maakte zijn debuut in de Eredivisie voor Willem II en speelde onder meer voor VVV Venlo, FC Emmen Al-Shaab (VAE) en FC Lathi in Finland, maar was ook international bij Kaap-Verdië. Over twee periodes speelde Lima voor FC Dordrecht en schopte het zelfs tot aanvoerder van de Schapenkoppen. In zijn jeugdjaren speelde hij in buurstad Schiedam voor SVV, voordat hij opgemerkt werd door de BVO’s. Nadat de boomlange Lima het betaalde voetbal vaarwel zei, kwam hij uit voor ASWH en dit seizoen voor buurman Deltasport, nu steekt hij de straat over om in de ploeg van Ricky vd Bergh te spelen.

Naast Lima verliest Deltasport aanstaand seizoen nog een speler aan de buren: Aanvaller Chris Zaide stapt eveneens over van buurman sv Deltasport naar CION. In zijn jeugdjaren was hij vooral actief in de regio Amsterdam totdat hij vorig seizoen de overstap maakte richting Vlaardingen. De 24 jarige privéchauffeur kwam in contact met CION’s hoofdtrainer Ricky vd Bergh en bestuurslid Sebas Verburgh en was goed te spreken over de plannen die beiden met CION hebben komend seizoen.

CION ziet Chris als een goede aanvulling voor de voorhoede, waar ze nu door blessures, werk of vakanties nog wel eens dun in de aanvallers zitten. ,,Met zijn werklust en wedstrijdinstelling is het een echte CION speler en past hij prima in de selectie die wij nu hebben,” aldus het technische hart van CION.

Josimar Lima is zo mogelijk nog positiever over wat we kunnen verwachten in het komend seizoen: ,,Ik kende al een aantal spelers in de selectie, zoals Joey vd Velden en Bryan Struis en na een positief gesprek met de trainer heb ik besloten de oversteek te maken. CION staat bekend als een echte Vlaardingse familieclub, waar het leeft op zaterdag voor jong en oud, daar wil ik graag onderdeel van zijn! Ik hoop dat we er volgend seizoen een mooi seizoen van gaan maken, met een kampioenschap in 2023!”