Categorieën

Service

Dichter(s) bij Vlaardingen

Dichter(s) bij Vlaardingen
Uit

Dichter(s) bij Vlaardingen

  • Redactie
  • 16-09-2023
  • Uit
Dichter(s) bij Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op 3 oktober zal in Muziekcafé De Hommel aan de Schiedamseweg 37 de derde editie van Dichter bij Vlaardingen plaatsvinden. ,,Toen ik begin dit jaar van start ging met het organiseren van poëzie-avonden had ik nooit durven hopen dat dit idee zo hartelijk zou worden ontvangen’’, aldus organisator van het eerste uur, Johanneke Verkade-Baars. ,,Ik vind het ontzettend leuk dat mensen mij vragen wanneer er weer een avond komt of wanneer dichters mij benaderen of ze (nog een keer) kunnen komen voordragen. Voor mij bevestigt dit dat er echt vraag is naar meer poëzie in en rondom onze stad’’.

Ook de gemeente was enthousiast en stelde deze editie een samenwerking voor. De Dichter bij Vlaardingen avond zal daarom deze keer draaien om het thema 'toegankelijkheid'. Johanneke: ,,Een thema wat mij, vanwege mijn eigen lichamelijke beperkingen, nauw aan het hart ligt. Maar toegankelijkheid is een heel ruim begrip. Zo bestaat er naast fysieke toegankelijkheid bijvoorbeeld ook digitale- en sociale toegankelijkheid. Binnen de landelijke 'Week van de toegankelijkheid' van 2 t/m 7 oktober is voor al deze vormen aandacht’’.

De dichters zullen op 3 oktober voordragen rondom het thema 'toegankelijkheid' of hebben raakvlak met dit thema. De muzikale omlijsting en bedankjes zullen hier tevens bij aansluiten. Ook zal wethouder Jacky Silos, die onder andere verantwoordelijk is voor zorg, diversiteit, en participatie aanwezig zijn en de avond openen.

Hoe toegankelijk zijn de Dichter bij Vlaardingen avonden?

• Iedereen met interesse voor poëzie is welkom

• Toegang is gratis

• In de omgeving van Muziekcafé de Hommel kan op dinsdag na 19:00 gratis geparkeerd worden. Er is een bushalte voor de deur en de metro is op ca 10 minuten loopafstand.

• Toegankelijk voor minder validen (geen invaliden toilet helaas, wel een toilet gelijkvloers)

• Heb je specifieke vragen of wensen? Neem dan gerust even contact  op.

 Ben jij er ook (weer) bij?


Dichter bij Vlaardingen:

Dinsdag 3 oktober om 19:30 uur

Muziekcafé De Hommel, Schiedamseweg 37

Toegang gratis