Categorieën

Service

Drank in de man...

Drank in de man...
112

Drank in de man...

  • Redactie
  • 05-03-2023
  • 112
Drank in de man...

Foto: Politie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS – Drank in de man, wijsheid in de kan. Een oud gezegde waaruit spreekt dat alcohol nogal kan leiden tot vreemd gedrag, of erger. Dat ervoeren ook afgelopen nacht de politiemensen die in de regio werkten. Van één van hen kwamen we op het volgende verslag.

Alcohol, dat is een magisch toverdrankje waardoor volwassen mannen zich ineens als kleine kinderen kunnen gedragen. Afgelopen nacht weer aanwezig geweest in en rond de horeca van Vlaardingen. Hier en daar kom je best wat dronken mensen tegen én zolang je niemand tot last bent vind ik dat prima. Maarrrr er waren toch wat situaties minder prima afgelopen nacht.

De situatie 1:

Een 44-jarige man staat met een geopend blik bier in gesprek met mij en nog 3 collega’s. Hierbij krijgt hij de waarschuwing: “joh, doe dat biertje even weg, je mag hier geen open alcohol bij je hebben.” Vervolgens brengt diezelfde man het blik naar zijn lippen en neemt de laatste slok, laat daarna een overdreven hard hoorbare, kennelijk genietend geluid, “Ehhhhh” horen. Maakt van het blikje en propje en werpt hem met een sierlijke boog 2 meter verder op de grond. (Had ik al gezegd dat minder dan 10 meter verder een gemeentelijke afvalbak stond?) Hierop krijgt de man zelfs nóg een waarschuwing: “joh, doe nou niet, raap dat blikkie op, gooi het in de vuilnisbak en dan is het verder klaar.” Maar hij vond het een slimmer plan om de opmerking: “lekker boeiend” te maken. Tjah dan heb je wel het bewijs 1 geleverd dat je je als kind gaat gedragen wanneer je maar genoeg alcohol drinkt. Overigens kost dit bewijs de man wel € 150,- (zonde van het geld als je t mij vraagt!)

 

Situatie 2:

Collega’s van Maassluis hebben een 35-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Als deze man naar het bureau vervoerd wordt, wordt de nood hem kennelijk zo hoog dat hij zijn slurf tevoorschijn tovert en vervolgens het gehele dienstvoertuig onder pist. Bewijsstuk 2 geleverd!

Tjah, en zeg nou zelf. Hoe vaak heb je iemand in zwaar beschonken toestand in zijn broek zien plassen. (taggen mag