Categorieën

Service

DVO’32 verliest stadsderby van VFC

DVO’32 verliest stadsderby van VFC
Sport

DVO’32 verliest stadsderby van VFC

  • Rinus Zomervrucht
  • 08-05-2022
  • Sport
DVO’32 verliest stadsderby van VFC
VOETBAL - Op een zonnige zaterdag stonden DVO’32 en VFC gisteren aan de Marathonweg voor een onvervalste stadsderby tegenover elkaar. VFC stond bijna onbedreigd aan kop nadat DVO vorige week de nummer 2 Zuidland versloeg met 1-3 en DVO’32 zat ook al in een goede fase; getuige de overwinningen tegen achtereenvolgens Kethel Spaland, Rijnmond Hoogvliet Sport en Zuidland. Echter behoudens een enkel opstootje voor de thee had het weinig weg van een derby op het scherpst van de snede. Daarvoor was het verschil simpelweg te groot. DVO probeerde het wel maar VFC had eingenlijk heel de wedstrijd de controle. Je kunt nog zeggen dat de 0-1 afgekeurd had moeten worden daar aan de zijlijn voorafgaand een duidelijke overtreding gemaakt werd op Nick Rutten echter de uitkomst had er waarschijnlijk niet anders door geweest.

VFC is duidelijk op weg naar de 2e klasse, iets waar DVO’32 dit seizoen niet in mee kan doen. Het linkerrijtje, geen gevaar voor degradatie maar kwalitatief niet goed genoeg om mee te doen voor de prijzen. Het zij zo, maar het was in ieder geval flink druk aan de Marathonweg en het bier vloeide rijkelijk, dus al met al een geslaagde zaterdag. Volgende week komt GHVV’13 naar Vlaardingen en zijn er weer 3 punten te verdienen.

Scoreverloop: 19e 0-1 VFC, 38e 0-2 VFC.

Opstelling DVO’32: Mario Stark, Atakan Karacoskun (c.), Daan ten Broek (45e Emirhan Bayrakdar), Nick Rutten, Mark Verkade (45e Reinier van der Veen), Wesley de Heij( 81e Mert Mese), Floris Keizerwaard, Tim van der Hoeven, Gert Jan van der Veen, Nico Huijer (45e Yousri el Abdellaoui), Wilson Iyawe (62e Hassan Hussein).