Categorie├źn

Service

Einde van afvalpasjes mogelijk in zicht

Einde van afvalpasjes mogelijk in zicht
Politiek

Einde van afvalpasjes mogelijk in zicht

  • Redactie
  • 11-07-2022
  • Politiek
Einde van afvalpasjes mogelijk in zicht
VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen gaat onderzoeken in welke mate het pasjessysteem voor vuilcontainers leidt tot meer zwerfvuil. Wanneer dit het geval blijkt, zal de gemeente in overweging nemen met het pasjessysteem te stoppen. Ook andere maatregelen om zwerfvuil tegen te gaan worden in kaart gebracht. Dat is het gevolg van een voorstel van SP, ONS.Vlaardingen en Heel de Stad in de Vlaardingse gemeenteraad. Het voorstel kon rekenen op de steun van de meerderheid van de raad. 

SP-raadslid Willem de Man is enorm blij met de steun voor zijn initiatief: ,,Wij horen veel klachten van inwoners over los vuil naast de vuilcontainers. Helaas blijft het daar niet bij want meeuwen en ratten knagen de zakken open en de wind verspreid het door de wijken. Tot op heden leek de gemeente geen gehoor te geven aan deze klachten omdat de invoering van de pasjes veel geld heeft gekost.'' 

Inmiddels is ook op het stadhuis wel duidelijk hoe eenvoudig de pasjes eenvoudig met een RFID-apparaat zijn te kopiëren, dus het illegaal storten van bedrijfsafval is nog steeds mogelijk. Een ander effect is dat mensen huisvuil in de GFE-bakken doen, omdat deze wel vrij toegankelijk zijn. De SP hoopt daarom dat alle drempels om vuil zo eenvoudig mogelijk op de juiste wijze weg te gooien zo snel mogelijk worden weggenomen.