Categorieën

Service

Er zit muziek in de bieb

Er zit muziek in de bieb
Uit

Er zit muziek in de bieb

  • Advertorial
  • 01-04-2014
  • Uit
Er zit muziek in de bieb

VLAARDINGEN - Vanaf 1 april 2014 biedt de Bibliotheek Vlaardingen Muziekwebluister aan. Dit is de streaming muziekdienst van Muziekweb voor bezoekers van de bibliotheek. Muziekwebluister heeft een collectie van 450.000 cd’s met in totaal 4,5 miljoen tracks. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en muziekgenres. Ook kunnen via Muziekwebluister muziekdvd’s bekeken worden.

 

Hoe werkt Muziekwebluister?

In de centrale vestiging van Bibliotheek Vlaardingen aan de Waalstraat 100 is een hoek ingericht waar bezoekers gebruik kunnen maken van Muziekwebluister. Zij kunnen hun eigen oordopjes of koptelefoon gebruiken, of die van de Bibliotheek Vlaardingen.

Via het beginscherm van muziekwebluister kan heel intuïtief gezocht worden naar muziek: op genre, op album, op artiest. Daarnaast is er ook een zoekfunctie om vergelijkbare muziek te zoeken en zo geïnspireerd te worden door voorheen onbekende muziek. Via Muziekwebluister kan je ook allerlei informatie over artiesten, albums en muziekstijlen opzoeken. Wekelijks worden er meer dan 300 cd’s toegevoegd aan de collectie. Via de wifi in de Bibliotheek is Muziekwebluister ook door bezoekers met een eigen laptop te gebruiken.

 

Voor wie is Muziekwebluister bedoeld? 

Deze streaming muziekdienst is voor elke bezoeker van de Bibliotheek Vlaardingen bedoeld, en met name voor muziekliefhebbers. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd. Muziekwebluister kan ook gebruikt worden om nieuwe muziek te ontdekken of om de muzieksmaak te verbreden en te verdiepen.

 

Kun je muziek ook lenen?

Ben je door de muziek geraakt en wil je de muziek van jouw keuze thuis beluisteren? Dan kan dat altijd. Wellicht zit de cd/muziekdvd in de eigen collectie van de Bibliotheek Vlaardingen en kan het voor € 1,- (of voor sterabonnementhouders voor € 0,50) twee weken geleend worden. Heeft de Bibliotheek Vlaardingen de cd/muziekdvd niet in de collectie? Dan kan de betreffende cd/muziekdvd voor € 2,50 aangevraagd worden vanuit de Centrale Discotheek in Rotterdam. De leentermijn is in dat geval ook twee weken. 

Buurtzorg Vlaardingen Oost

Binnensingel 45, Vlaardingen

Meer over Buurtzorg Vlaardingen Oost →