Categorieën

Service

Horecacontrole in Vlaardingen

Horecacontrole in Vlaardingen
112

Horecacontrole in Vlaardingen

  • Redactie
  • 03-12-2018
  • 112
Horecacontrole in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Op vrijdag 30 november hield de gemeente Vlaardingen een integrale horecacontrole. De controle is uitgevoerd door de Drank- en Horecacontroleur (Toezicht & Handhaving), bouwinspecteur, sociale recherche, brandweer en Stedin.

Er zijn acht horecabedrijven geïnspecteerd; bij de inspectie zijn bij zeven horecabedrijven zaken geconstateerd die niet in orde waren en die tegen de regels zijn. Waar het probleem direct kon worden opgelost, is dit gebeurd. Bij één horecabedrijf werd geconstateerd dat er alcoholhoudende drank werd verstrekt aan een minderjarige. Hiervoor wordt een bestuurlijke boete opgelegd. Alle waargenomen overtredingen zijn direct gemeld bij de betreffende instanties, die waar nodig verder onderzoek zullen doen.

De gemeente Vlaardingen en haar partners houden minimaal twee keer per jaar een integrale horecacontrole. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles te houden. Door dit te combineren in een integrale controle kost het ook voor de ondernemers minder tijd.