Categorie├źn

Service

Koen Kegel (D66) valt keihard door de mand

Koen Kegel (D66) valt keihard door de mand
Politiek

Koen Kegel (D66) valt keihard door de mand

  • Erik Meijer
  • 10-03-2019
  • Politiek
Koen Kegel (D66) valt keihard door de mand
VLAARDINGEN - D66-fractievoorzitter Koen Kegel is door de collega's van Schiedamsnieuws.nl op heterdaad betrapt op het reageren met een fake account. Kegel reageerde onder de naam Edward op het artikel 'D66 lonkt naar wethouderszetel'. Deze 'Edward' beweert in de reactie: ,,Ook ik heb lokaal gestemd. Jammer genoeg blijkt dat een weggegooide stem te zijn geweest. De partij ONS.Vlaardingen valt nu compleet uiteen. En nu heeft de wethouder zichzelf en Vlaardingen ook nog eens voor schut gezet. Dus die zal ook wel ontslagen worden. Ik had er meer van verwacht.''

Schiedamsnieuws 'ontdekte' dat het IP-adres van 'Edward' identiek was aan dat van de fractievoorzitter van D66 en confronteerde hem hiermee. Kegel gaf vervolgens onmiddellijk toe in de fout te zijn gegaan. Buitengewoon pijnlijk omdat juist Koen Kegel namens D66 zwaar inzette op integriteit en samen met Arnout Hoekstra (SP) de aanval inzette op ONS.Vlaardingen.

,,Tijdens de campagne is het vertrouwen van veel Vlaardingers in de lokale politiek geschaad’’, schreef Kegel in september vorig jaar nog in een brief aan de burgemeester. Tijdens de debatten na de gemeenteraadsverkiezingen werd daarbij - onder andere door Kegel - specifiek gerefereerd aan fake-accounts en trolgedrag. Dat nu uitgerekend de jonge fractievoorzitter van de democraten zelf op dergelijk gedrag wordt betrapt is dan ook buitengewoon pijnlijk en zonder meer schadelijk voor D66.

Dinsdagavond is er een debat over de positie van wethouder Frans Hoogendijk naar aanleiding van de onderverhuur van zijn woning aan vier Roemeense arbeidsmigranten. Wie op dat moment namens D66 het woord gaat voeren, is nog onzeker maar dat Kegel een probleem heeft met zijn geloofwaardigheid is wel duidelijk.