Categorie├źn

Service

Neemt VFC (za) een voorschot op het kampioenschap?

Neemt VFC (za) een voorschot op het kampioenschap?
Sport

Neemt VFC (za) een voorschot op het kampioenschap?

  • Redactie
  • 09-05-2022
  • Sport
Neemt VFC (za) een voorschot op het kampioenschap?
VLAARDINGEN - Dinsdag 10 mei staat de kampioenskraker in de derde klasse C op het programma: VFC (za) - Zuidland, de nummer 1 tegen de nummer 2. Weet VFC (za) het gat te vergroten naar twaalf punten, en neemt het een voorschot op het kampioenschap? Of opent Zuidland opnieuw de aanval op het zilverwerk? 

Zaterdag 5 maart stond de eerste echte kraker in de derde klasse C op het programma. VFC (za) mocht op bezoek bij nummer 2 Zuidland. Lang lijkt de wedstrijd af te stevenen op een 0-0 gelijkspel tot in de 84e minuut van der Meer een corner van Pranger weet binnen te koppen. De kwekkers weten zodoende de drie punten binnen te slepen in het hol van de leeuw. Het betekende destijds de eerste nederlaag voor Zuidland. 

Een week later gaat het echter opnieuw mis. Zuidland verliest van nummer 3 HBSS. Zuidland herpakt zich en is maar liefst 4 wedstrijden ongeslagen zonder maar enig tegendoelpunt te incasseren. Maar dan verliest Zuidland op bezoek bij Vierpolders met 3-1, een week later is DVO’32 te sterk met dezelfde cijfers. 

VFC (za) verspeelde sinds de confrontatie op 5 maart nog maar eenmaal punten. Tegen 'angstgegner' MVV’27 werd op een erbarmelijk speelveld met 1-1 gelijk gespeeld. VFC (za) is zodoende sinds de onderlinge confrontatie uitgelopen van vijf naar negen punten voorsprong. Bij winst op Zuidland lijkt VFC (za) een voorschot te nemen op het tweede kampioensschap op rij. Een gelijkspel op zaterdag 14 mei in de eigen KwekkerDome zal volstaan om kampioen te worden van de 3e klasse C. 

Weet VFC (za) het gat te vergroten naar 12 punten, en neemt het een voorschot op het kampioenschap? Of opent Zuidland opnieuw de aanval op het zilverwerk? We zien het dinsdagavond om 20.00 uur aan de Sportlaan in Vlaardingen. De wedstrijd zal door de trouwe supporters voorzien worden van sfeeracties.