Categorie├źn

Service

Perfecte gordijnrails vinden

Perfecte gordijnrails vinden
Wonen

Perfecte gordijnrails vinden

  • Ingezonden mededeling
  • 10-11-2022
  • Wonen
Perfecte gordijnrails vinden
Wanneer je mooie gordijnen hebt die makkelijk bewegen, dan zul je er waarschijnlijk niet over nadenken hoe vaak je deze opent en sluit. Gordijnen horen zonder moeite te schuiven want je verandert hun positie doorgaans minstens twee keer per dag. Daarom is het belangrijk dat ze aan een goede gordijnrails hangen. Die zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten waardoor je kunt verzekeren dat ze het geheel mooi afmaken. Het is verstandig om te bedenken of je liever het schuifgemak wilt van gordijnrails of de simpele functie van een gordijnroede.

Gordijnrails en -roedes kun je op maat laten maken

Goede gordijnrails en -roedes bestaan uit drie verschillende kernonderdelen. De rails of roede zelf wordt op maat gemaakt of heeft een ingebouwde mogelijkheid om uit te schuiven tot de gewenste lengte. Het is uiteraard verstandig om te kiezen voor een kleur die past bij je gordijnen en de rest van je interieur. Als je op zoek bent naar speciale afmetingen, of een rails met een bocht, dan moet je een bedrijf zoeken die de gordijnroedes of -rails voor je op maat kan maken. Dat biedt een heleboel voordelen want je kunt zo de perfecte gordijnrails laten maken voor bijvoorbeeld een uitbouw of erker. 

Zorg dat de bevestiging en de gliders passen bij jouw situatie

De rails moet vervolgens bevestigd worden aan de muur doormiddel van een ophanging. Het is belangrijk om te zorgen dat je een ophanging kiest die goed functioneert in samenwerking met het materiaal van je muur. Het laatste belangrijke onderdeel van gordijnrails zijn de gliders. Daarmee verbindt je de gordijnen met de rails. Het is belangrijk dat deze soepel bewegen en daarvan ben je in ieder geval verzekerd als je gaat voor gordijnrails die met siliconenspray ingespoten zijn.

Het verschil tussen gordijnrails en gordijnroedes

Gordijnroedes en gordijnrails hebben allebei dezelfde functie. Het zijn verschillende systemen om gordijnen op te hangen. Gordijnrails werken met een rails waarover gliders bewegen. Die kunnen worden bewerkt met wieltjes en siliconenspray waardoor je gordijnen ultralicht heen en weer bewegen. Dat maakt het gebruik makkelijker, vooral met zware gordijnen. Gordijnroedes zijn het simpelste en oudste systeem om gordijnen aantrekkelijk op te hangen. Deze bestaan uit een buis met daaromheen ringen waaraan de gordijnen hangen. Deze optie is iets moeilijker te bewegen, maar het systeem gaat minder snel stuk en veel mensen vinden een roede mooier.

Leuke extra’s

Bij een professionele leverancier van gordijnroedes en gordijnrails kun je allerlei verschillende extra’s bestellen. Accessoires zoals ringen, steunen, einddoppen en clips maken je gordijnen compleet. Het is fijn als je precies kunt bestellen wat je wilt qua kleur, vorm, lengte en functionaliteit. Daarom is het verstandig om een leverancier te zoeken waarbij je verschillende opties en materialen kunt combineren. Als ze de rails ook nog op maat kunnen maken dan weet je helemaal zeker dat je de perfecte optie in huis krijgt. Twijfel niet om te vragen naar mogelijkheden die niet genoemd worden.