Categorieën

Service

Rechter fluit burgemeester terug over besluit café

Rechter fluit burgemeester terug over besluit café
Politiek

Rechter fluit burgemeester terug over besluit café

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 17-01-2019
  • Politiek
Rechter fluit burgemeester terug over besluit café
VLAARDINGEN – ‘Een café op die plek is niet verantwoord’. Bewoners van het Emaus en omgeving waarschuwden in 2017 burgemeester Annemiek Jetten al voor het verlenen van een vergunning aan de nieuwe uitbater van de Gouden Leeuw aan het Emaus 72. ‘Te dicht bij de school (IKC Jan Ligthart), de woonwijk met veel kinderen en te grootschalig in de nieuwe opzet’. De burgemeester verstrekte desondanks de vergunning en de buurt ging bij de rechtbank in beroep. Die oordeelde afgelopen decembermaand dat de buurtbewoners gelijk hadden en dat de burgemeester een nieuw besluit moest nemen. Het café had toen al verplicht de deuren moeten sluiten voor drie maanden, wegens de vondst van (steek)wapens. Op last van de burgemeester die de vergunning in eerste instantie wel afgegeven had. Raadslid Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP klom direct in de pen en stelde het college er vragen over.

Van Pienbroek vindt het vreemd dat de gemeenteraad de uitspraak van de rechter niet direct doorgekregen heeft van de burgemeester, maar door de bewoners is ingelicht. Hij vraagt wat het college nu dan wel gaat doen. Ook vindt Van Pienbroek het vreemd dat de omwonenden de (voorlopig tijdelijke) sluiting van De Gouden Leeuw vanuit de media moesten vernemen en niet rechtstreeks van de burgemeester.

Volgens de bewoners laat burgemeester Jetten pas op 21 januari de omwonenden en belanghebbenden weten of en hoe zij verder over deze zaak met hen gaat overleggen. Van Pienbroek vraagt hierbij naar het hoe en waarom hiervan, gezien wat er de afgelopen anderhalf jaar rond het café gebeurd is. En tenslotte: of het café na de sluitingstermijn van drie maanden na 23 maart weer open mag.