Categorie├źn

Service

Taaltalenten opgelet!

Taaltalenten opgelet!
Onderwijs

Taaltalenten opgelet!

  • Redactie
  • 19-04-2023
  • Onderwijs
Taaltalenten opgelet!
VLAARDINGEN - Stichting Aanzet organiseert Nederlandse taallessen door heel Vlaardingen en Maassluis. Ouders die het Nederlands onvoldoende beheersen, kunnen gratis deze taallessen volgen op de school van hun kind. Onze taaldocenten oefenen met ouders hoe zij een gesprek met de leerkracht kunnen voeren. We bespreken de nieuwsbrief of schoolapp, de actualiteit en we geven informatie over de activiteiten en educatieve voorzieningen in de wijk. We oefenen rapportgesprekken, praten over de ontwikkeling van het kind en over het belang van ouderparticipatie op school en in de wijk. Op deze manier vergroten we de zelfstandigheid, de zelfredzaamheid, de betrokkenheid en het sociale netwerk van ouders op school.

Word vrijwilliger!
De taallessen worden gegeven door gecertificeerde docenten. Maar om alle ouders aandacht te geven om veel te kunnen oefenen en te praten, zijn we op zoek naar vrijwilligers! Lijkt het je leuk om eens per week met anderstalige ouders in gesprek te gaan en hen te helpen met hun spreekvaardigheden? Vind je het gezellig om onder het genot van een kopje koffie anderen te ontmoeten en te praten over verschillende thema’s? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger bij de Nederlandse taallessen!

Taal is belangrijk
De taaldocenten bereiden de lessen voor en werken met verschillende thema’s. Er wordt geoefend met voorbeelden uit de praktijk. Dagelijkse onderwerpen zoals het nieuws en een bezoek aan de huisarts worden besproken. Door de Nederlandse taal goed te leren, kunnen deze ouders meer betrokken zijn bij activiteiten op school of juist meer gebruik maken van voorzieningen in de wijk.

Meer info
De Nederlandse taallessen worden in Vlaardingen en Maassluis uitgevoerd door Stichting Aanzet. Meer weten of gelijk vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Agnieszka van Maren via 06-38 15 76 90 of kijk op www.stichtingaanzet.nl.

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →