Categorieën

Service

Vredesweek: stop de wapenhandel

Vredesweek: stop de wapenhandel
Uit

Vredesweek: stop de wapenhandel

  • Redactie
  • 22-09-2023
  • Uit
Vredesweek: stop de wapenhandel

VLAARDINGEN - Dit jaar heeft de Vredesweek in Vlaardingen het thema 'Geen Vrede met Oorlog'. De huidige tentoonstelling 'Hope & Fear' van de Afghaanse fotograaf Hedayat Amid, te zien tot en met 14 januari 2024 in Museum Vlaardingen, past naadloos hierin.

PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen heeft Wim Zwijnenburg, onderzoeker bij PAX in Utrecht, uitgenodigd een korte presentatie over zijn huidige werk te geven. Hij is ook betrokken bij het onderzoekscollectief Bellingcat en analyseert (satelliet)foto’s van oorlogshandelingen om onder andere milieuschade vast te stellen. Zijn verhaal (met foto’s) dat het strategische belang van fotografie in modern vredeswerk benadrukt, past goed bij de foto’s van Hedayat en het thema 'Geen Vrede met oorlog'.

De tweede spreker van de middag is Wendela de Vries, onderzoeker bij Stop Wapenhandel. Stop Wapenhandel is een onafhankelijke vredesorganisatie en doet sinds 1998 onderzoek naar wapenhandel en wapenindustrie in Nederland, in Europa en soms in groter internationaal verband. Het publiceert artikelen en rapporten en voert actie voor een verbod op wapenexport naar ondemocratische regimes en conflictgebieden.

Kortom, een interessante middag! De vredesorganisatie ontmoet u graag aanstaande zaterdag om 15.00 uur in Museum Vlaardingen, er is ook voldoende ruimte om met beide sprekers van gedachten te wisselen en de indringende foto-expositie van Hedayat Amid te bezoeken. Vooraf opgeven is niet nodig, de toegang met koffie/thee is gratis.