Categorie├źn

Service

Vreemde eend verovert Brabantse velden

Vreemde eend verovert Brabantse velden
Sport

Vreemde eend verovert Brabantse velden

  • Redactie
  • 15-11-2022
  • Sport
Vreemde eend verovert Brabantse velden
VLAARDINGEN - Sinds dit seizoen verovert een vreemde eend de Brabantse velden. De zondag Kwekkers zijn dit seizoen toegevoegd aan de zondag 2e klasse C zuid I en maken furore. VFC dat al 109 jaar uitkomt in het zondagvoetbal zag zich dit seizoen genoodzaakt om samen met het Rotterdamse Antibarbari en Coal de overstap te maken naar de regio Zuid I. Waar het zondagvoetbal in West II een aflopende zaak is, kent het zondagvoetbal in de regio Zuid I hoogtijdagen. Zo ook bij VFC.

Dat de overstap de zondag Kwekkers geen windeieren heeft gelegd, bleek de afgelopen weken. Waar de competitie ouverture in de laatste minuut gelukkig werd gelijkgespeeld tegen regiogenoot Antibarbari, pakte VFC (zo) tegen de Brabantse tegenstanders de volle buit.

In oud Gastel werd de plaatselijk Sc met 2-3 opzijgezet, waar VFC (zo) thuis Virtus de baas was (3-2) en in Oudenbosch Victoria ‘03 aan de zegekar bond (1-2). De vreemde eend liet bij vlagen zien geweldig voetbal te spelen met prima positiespel. De Brabantse tegenstanders mogen zich zorgen maken als angstgegner VFC (zo) op het programma staat.

Dat VFC (zo) het zichzelf enorm lastig kan maken, bleek ook tijdens het eerste blok wedstrijden. Waar de zondag Kwekkers in alle wedstrijden een ruime voorsprong pakte, maakte zij het zichzelf uiteindelijk erg lastig. Een collectieve 0-3 overwinning tegen Rkvv Roosendaal betekende de eerste ruime overwinning, en de eerste clean sheet van het seizoen. Het Rotterdamse COAL (1-0) en Rood-Wit Willebrord (1-2) worden vervolgens met een nipte overwinning opzijgezet.

Mede door het goede spel van de afgelopen weken, en de ongeslagen reeks van zeven wedstrijden, gaat VFC (zo) momenteel aan kop in de 2e klasse C. Aanstaande zondag kunnen de Kwekkers de eerste periodetitel van het seizoen veiligstellen tegen Beek Vooruit.

,,Wij moeten altijd met beide beentjes op de grond blijven. Onze kracht ligt bij het collectief en het feit dat wij met en voor elkaar elke wedstrijd aan willen pakken.'' aldus hoofdtrainer Tromp. ,,Als staf zijn wij enorm trots op de mentaliteit van deze jongens en zijn wij van mening dat wij alleen nog maar beter gaan spelen dit seizoen. Wij hebben een jonge ploeg met een aantal ervaren jongens in de gelederen. Kortom een mooie mix van echte VFC-ers.''

De wedstrijd VFC (zo) - Beek Vooruit kent aanstaande zondag een aanvangstijd van 14.00 uur. Toegang is gratis.