Categorieën

Service

't Groen demonstreert, voor de film...

't Groen demonstreert, voor de film...
Onderwijs

't Groen demonstreert, voor de film...

  • Redactie
  • 21-05-2021
  • Onderwijs
't Groen demonstreert, voor de film...
VLAARDINGEN - Demonstrerende kinderen, een politiebusje, gillende sirenes, camera’s... Een kleine twintig leerlingen en medewerkers van het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum veroorzaakten afgelopen week op de Markt heel wat reuring met de opnames voor ‘Ingewikkeld’, de film die het jaarlijkse toneelstuk in de Stadsgehoorzaal vervangt.

Vorig jaar werden de repetities onderbroken door de corona-uitbraak. ,,Dit jaar wilden we het stuk hoe dan ook laten doorgaan, want het vak MuToDa (afkorting voor muziek, toneel en dans) bestaat 25 jaar! Na het succes van de kerstfilm hebben we besloten het stuk te verfilmen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de verschillende scènes te repeteren en gisteren en vandaag waren de eerste opnamedagen'', aldus Harry Chambone, directeur van het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum. Hij schreef zelf het stuk, dat gaat over de opvoeding van een puber die de wereld ontdekt en nadenkt over de toekomst. In het stuk spelen duurzaamheid en diversiteit een belangrijke rol.

Samenwerking zorgt voor een bijzondere productie

Directeur Harry Chambone vertelt: ,,Het is belangrijk dat we deze activiteiten kunnen doen op dit moment, ze verleggen even de aandacht van corona naar samenwerken aan een mooie productie. Ook voor ons is het heel fijn dat we op deze manier kunnen werken met onze enthousiaste leerlingen. Prachtig om te zien wat ze allemaal voor elkaar krijgen en welke talenten we in huis hebben. Geweldig hoeveel medewerking we kregen bij het opnemen van deze film: de Stadsgehoorzaal stelt de grote zaal beschikbaar om de muziek op te nemen, de politie werkt mee om enkele scènes op te nemen, ouders stellen hun huis beschikbaar, het is hartverwarmend. En heel bijzonder wat collega Willy van Bree allemaal voor elkaar krijgt in die samenwerking. Er is zelfs een kleine rol voor de burgemeester.''

Medewerkers Willy van Bree, Marjolein Wiegmann en Rutger van Houwelingen bereidden de leerlingen en diverse docenten (in totaal zestig deelnemers) voor op het spelen van de scènes en de muziek. Twee leerlingen - Romy Beekenkamp en Isa Vaneman - bedachten de dansnummers en studeerden het in met de dansers. IJsbrand Klok maakte de opnames en staat nu voor de schone taak om er een mooi geheel van te maken.

Op dinsdag 8 juni gaat de film op YouTube in première om 20.00 uur. Gehoopt wordt dat het succes van de kerstfilm wordt geëvenaard, deze is inmiddels 3000 keer bekeken sinds de première op 17 december. De link naar de film 'Ingewikkeld' is op 8 juni te vinden op de website van de school: www.lentiz.nl/groenvanprinstererlyceum.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →