Categorieën

Service

4 mei 2020: vergeet de mensenrechten niet!

4 mei 2020: vergeet de mensenrechten niet!
Nieuws

4 mei 2020: vergeet de mensenrechten niet!

  • Redactie
  • 30-04-2020
  • Nieuws
4 mei 2020: vergeet de mensenrechten niet!
VLAARDINGEN - Traditiegetrouw lopen veel mensen na de herdenking op het Verploegh Chasséplein naar het mensenrechtenmomument om een handtekening te zetten onder een petitie. Zo worden verleden en heden met elkaar verbonden. Dit jaar is alles anders vanwege de Corona-crisis. Herdenken om 20.00 uur doen we thuis! 

Van de week hoorden we dat de oprichter van de Saoedische mensenrechtenorganisatie ACPRA, Abdullah al-Hawid, in de gevangenis is overleden. Het ontbreken van de juiste medische zorg zal hieraan hebben bijgedragen. Zijn organisatie heeft op 13 maart de Geuzenpenning gekregen. Op 4 mei zal Amnesty International afdeling Vlaardingen met een beperkt aantal mensen op gepaste wijze op enig moment bloemen leggen bij het Mensenrechtenmonument in het Hof hoek Binnensingel/Hofsingel en dan ook denken aan Abdullah.  

Thuis achter de computer, op uw tablet of mobiel actievoeren kan ook. Op www.amnesty.nl staan veel mogelijkheden om op te komen voor de mensenrechten. Zo worden in veel landen vanwege de Corona-crisis gevangenen vrijgelaten, onder andere in Turkije. Alleen talloze gewetensgevangenen die überhaupt niet gevangen zouden moeten zitten, worden daarbij overslagen. U kunt digitaal een handtekening zetten: zo eenvoudig is het. Doe het!