Categorieën

Service

Ballende bestuursleden

Ballende bestuursleden
Sport

Ballende bestuursleden

  • Redactie
  • 08-07-2024
  • Sport
Ballende bestuursleden

VLAARDINGEN - Na een seizoen van jeu de boules-clubs die in de competitie tegen elkaar speelden volgt aan het eind een bijzonder toernooi en het was dit jaar aan JBC Vlaardingen om die zogeheten prestigieuze Bestuurscup te organiseren. Dit toernooi, speciaal voor bestuurders van petanqueverenigingen in ons district, draait niet alleen om de competitie maar ook om het ontmoeten van collega's en het uitwisselen van waardevolle informatie.

De Bestuurscup is een bijzonder toernooi waar verenigingen 2 tot 5 leden afvaardigen. Ze strijden om een wisselbokaal en individuele prijzen. De opzet zorgt ervoor dat niemand met en tegen een teamgenoot speelt, waardoor iedereen nieuwe contacten kan leggen. Dit unieke aspect maakt het toernooi extra leuk en leerzaam.

Andries Wijand, de organisator van dit toernooi, heeft in de weken voorafgaand aan het evenement nauw met JBC Vlaardingen samengewerkt. Hij heeft het beschikbare terrein verkend en de laatste details besproken om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos zou verlopen.

Op zaterdag 6 juli was het zover. Vanaf 9:00 uur arriveerden de bestuurders van de zeventien deelnemende verenigingen, en ze werden verwelkomd met koffie en een speciaal jubileumgebakje met het JBC-logo en 40 jaar erop. Het weer werkte gelukkig mee, met slechts een beetje regen in de ochtend en aan het einde van de dag. De westenwind werd grotendeels getemperd door de bomen, waardoor het spelen prettig bleef.

Voorzitter Hans van Gils, opende het toernooi met een korte toespraak, waarna Andries het stokje overnam. Dankzij een zorgvuldig opgesteld schema verliepen de wedstrijden soepel, met sommige partijen die snel klaar waren en andere die iets langer duurden. Andries' programma zorgde ervoor dat alles eerlijk en efficiënt werd berekend.

Aan het einde van de dag was de winnaar van de wisselbokaal Zoetermeer, terwijl JBC Vlaardingen een mooie tweede plaats behaalde en Les Francophiles derde werd.

De vier individuele prijswinnaars, die allemaal een prachtige bos bloemen ontvingen, waren:

1. Nel de Zwart van Sporting Badhoevedorp;

2. Rob van Zweden van Les Francophiles;

3. Bernard van Bilsen van Zoetermeer;

4. Maarten Hoogendoorn van JBC Vlaardingen.

Een speciale dank gaat uit naar de geweldige vrijwilligers achter de bar: Cor Vollering, Greetje Verhoeven, en Marijke Vollering-Uijtdewilligen, bijgestaan door Corry Hoogendoorn. Dankzij hun inzet verliep alles soepel en werd er goed voor iedereen gezorgd met lekkere hapjes en drankjes.

Het was een geslaagde dag waar we met veel plezier op terugkijken. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succesvolle evenement!