Categorieën

Service

Beeld ‘Crime Scene’ voor schenking €10.000

Beeld ‘Crime Scene’ voor schenking €10.000
Nieuws

Beeld ‘Crime Scene’ voor schenking €10.000

  • Redactie
  • 31-07-2017
  • Nieuws
Beeld ‘Crime Scene’ voor schenking €10.000
VLAARDINGEN/FRANKFURT - Renate & Cyrill Andreani uit Frankfurt hebben met hun gift van €10.000 aan Amnesty, het beeld "Crime Scene" van de Vlaardingse kunstenaar Sjaak van den Akker, ontvangen.

In 2011 deed Sjaak van den Akker mee aan een expositie ter ere van het 40 jarige bestaan van de plaatselijke afdeling van Amnesty. Sjaak schonk toen het manshoge beeld, uitgevoerd in Cortenstaal en met de titel "Crime Scene". Het beeldde een man uit met een slachtoffer als schaduw.

Het beeld heeft een aantal weken voor de Windwijzer tentoongesteld gestaan, want het was te groot en te zwaar om binnen te plaatsen. Helaas werd het toen niet verkocht. Wel zijn er miniaturen van verkocht, waarvan de opbrengst door Sjaak geschonken is aan Amnesty. Daarnaast beloofde hij dat de opbrengst voor Amnesty was bij verkoop van het grote beeld, en dat is nu dus gebeurd.

Andere beelden van zijn hand zijn "Emma's schaduw" op het Emmaplein te Vlaardingen, "De IJzervreters" bij de kazerne in Roosendaal en het visserijmonument op de 'Menheersewerf' te Middelharnis, dat in september zal worden onthuld.

Amnesty Vlaardingen is ontzettend blij met alsnog zo'n grote opbrengst als gevolg van de actie in 2011 en Vlaardingers mogen zeker trots zijn om zo'n inwoner binnen de stadsgrenzen te hebben.