Categorieën

Service

Bezienswaardigheden in Vlaardingen en Rotterdam

Bezienswaardigheden in Vlaardingen en Rotterdam
Uit

Bezienswaardigheden in Vlaardingen en Rotterdam

  • Redactie
  • 08-05-2021
  • Uit
Bezienswaardigheden in Vlaardingen en Rotterdam
VLAARDINGEN - De provincie Zuid Holland en Rotterdam zijn altijd wel al een grote trekpleister geweest voor dagjestoeristen. Iedereen gaat er de Erasmusbrug bezoeken, of een van de andere meer bekende monumenten zoals de Euromast. Wat velen echter niet weten, is dat deze streek ook nog andere fantastische bezienswaardigheden heeft. Ze zijn misschien minder bekend, maar dat wil niet zeggen dat ze minder leuk zijn om te bezoeken. Wist je dat zelfs veel inwoners niet eens afweten van het bestaan van deze bezienswaardigheden? Omdat ik vind dat je ze toch wel eens moet gezien hebben, zal ik hier enkele voorbeelden geven van leuke bezienswaardigheden in deze omgeving.

Kubuswoningen in het Blaakse bos

Al meer dan 25 jaar zijn de kubuswoningen uit het Blaakse bos een fenomeen. Zolang je ze niet gezien hebt, kan je je er echt niets bij voorstellen. Een kubuswoning lijkt misschien niet zo spectaculair, maar wat als ik je zeg dat de kubus niet zomaar op de grond staat? Meer zelfs, de kubussen zijn gekanteld, net zoals een ruit. Als je ervoor staat begin je vanzelf te fantaseren over hoe de mensen daarin wonen. Het lijkt echt alsof ze de hele dag op steile hellingen moeten lopen, maar dat is uiteraard niet het geval. Het leuke aan deze trekpleister, is dat één van de woningen toegankelijk is voor het publiek. Indien je dit wilt kun je dus met je eigen ogen zien hoe het er aan de binnenkant uitziet.

Hollywood in Rotterdam

Ooit er al aan gedacht om eropuit te trekken richting Hollywood? Laat maar zitten, want ook dichter bij je in de buurt vind je een Walk Of Fame. Als je dacht aan een kleinschalig project voor de lokale kunstenaars, dan heb je het mis. De Rotterdamse Walk of Fame is het grootste sterrenpad van heel Europa. Zowel binnenlandse als buitenlandse artiesten hebben er hun afdruk achtergelaten.

Rotterdam centraal

Ook het centraal station van Rotterdam is zeker een kijkje waard. Kom je er niet aan met de trein? Dan raad ik je aan om toch een kleine omweg te maken. Het moderne futuristische station is een van de mooiste in heel Nederland. Je zou zelfs met veel plezier de trein nemen, enkel om er even te komen. Verwacht nu niet dat je er de dag kunt uitdoen, maar het is zeker de moeite waard als je toch in de buurt bent.

Ook overnachten kan een meerwaarde bieden

Rotterdam en Vlaardingen hebben niet alleen enkele leuke trekpleisters, maar je kunt er ook heel fijn overnachten. Het leuke van deze streek vind ik zijn charmes. Zuid Holland is voor mij echt een provincie als geen andere. De sfeer die er hangt is gewoonweg fenomenaal.

Door er te overnachten zie je trouwens ook meer van de lokale cultuur. Rotterdam en Vlaardingen hebben zo hun eigen bouwstijl. Niemand zo de huizen opvatten als een bezienswaardigheid, maar het is wel heel fijn om er wat tijd door te brengen.

Op zoek naar nog meer bezienswaardigheden in Rotterdam? Geen paniek, want er zijn er meer dan voldoende. Let maar op dat je geen hele week moet uittrekken om Rotterdam te gaan bezoeken...