Categorieën

Service

Blozo Vlaardingen wint prijs voor beste leerbedrijf

Blozo Vlaardingen wint prijs voor beste leerbedrijf
Nieuws

Blozo Vlaardingen wint prijs voor beste leerbedrijf

  • Redactie
  • 25-09-2023
  • Nieuws
Blozo Vlaardingen wint prijs voor beste leerbedrijf

Fotografie: Olivier Huisman

VLAARDINGEN - HAZERSWOUDE DORP - Metaalbedrijf Blozo heeft de OOM Award 2023 voor de regio Zuid-Holland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Vlaardingen de andere genomineerden NK Profiel (Zwijndrecht) en Thermeta (Wateringen) voor. De winnaar werd vrijdag 22 september bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Zuid-Holland.

Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden: ,,Uiteindelijk viel onze keuze op Blozo. Dit bedrijf heeft niet alleen veel mensen opgeleid, maar heeft een sterk ontwikkelde leercultuur waarbij niet alleen aan het bedrijfsbelang maar ook aan het belang van de medewerkers wordt gedacht. Hier investeert de bedrijfsleiding in vakkennis én in de ontwikkeling van vaardigheden zoals plannen, overleggen en onderhandelen zodat daarmee de samenwerking op de werkvloer kan worden versterkt. Het is mooi om te zien hoe dit bedrijf organisatorische veranderingen doorvoert en steeds in beweging blijft.”

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Het gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.