Categorieën

Service

DVO'32 verliest maar ontloopt degradatie

DVO'32 verliest maar ontloopt degradatie
Sport

DVO'32 verliest maar ontloopt degradatie

  • Rinus Zomervrucht
  • 27-05-2023
  • Sport
DVO'32 verliest maar ontloopt degradatie
VOETBAL - Terwijl DVO’32 uiteindelijk feestvierde dat men de dans net was ontsprongen vierde VDL de Houdini act van het ontlopen van directe degradatie naar de 4e klasse. De winst van de Maassluisse ploeg hadden de Vlaardingers in de wedstrijd vcan vandaag echter aan zichzelf te wijten daar men voldoende echt 100% kansen kreeg om de winst te pakken.

Gelegenheidspits Yousri el Abdellaoui was een plaag voor de verdediging van de thuisploeg in Maassluis; hij vergat echter 1 op 1 tweemaal het net te doen bollen. Beide keren was de Maassluisse sluitpost hem de baas, en de kopbal van routinier Gert Jan van der Veen na een vloeiende aanval en de gave voorzet van aanvoerder Wesley de Heij hadden ook beter lot verdiend.

VDL roeide alles vanuit een gesloten verdediging hard en hoog weg en toen het stuiterende leder eenmaal niet goed verwerkt werd achterin bij DVO kon ook keeper Ian Slagboom het tij niet meer keren en zo was het bij de rust zelfs 1-0 voor VDL.

DVO’32 koos in het tweede bedrijf de aanval maar het overleg werd steeds minder en de grip op het spel vloeide net zoals de krachten langzaam weg. VDL trok de zege met vereende krachten over de streep, knokte zich ook helemaal leeg en kreeg aan het eind de ultieme beloning. De equipe van oefenmeester Henk Salari heeft op het einde een Spartaanse ontsnapping bewerkstelligd en mag via de nacompetitie proberen het vege lijf te redden. DVO’32 redde het ook, zij het met de hakken over de sloot want concurrent Excelsior’20 wist in Hoogvliet niet te winnen van het al gedegradeerde Rijnmond Hoogvliet Sport. De felicitaties zíjn dan ook voor scheidend trainer Raymond de Romph en de naar Kethel Spaland vertrekkende Sem Jon de Bruijne. En zo mag DVO’32 zelfs nog proberen 2e klasser te worden beginnend aanstaande dinsdag met een uitwedstrijd.Voor nu was dit het einde van de reguliere competitie waarin de Vlaardingse ploeg tot grote hoogte steeg en door diepe dalen ging. Voor het nieuwe seizoen ligt daar voor de nieuwe technische staf met trainer coach Benjamin van der Zwan en zijn assistent Chris Jansen een aardige uitdaging en een flinke klus te wachten.