Categorieën

Service

En de winnaar is: Vlaardingse sportprijzen uitgereikt!

En de winnaar is: Vlaardingse sportprijzen uitgereikt!
Sport

En de winnaar is: Vlaardingse sportprijzen uitgereikt!

  • Redactie
  • 15-02-2023
  • Sport
En de winnaar is: Vlaardingse sportprijzen uitgereikt!

Fotografie: Sander Schenkel

VLAARDINGEN – Vandaag werden de Vlaardingse sportprijzen weer uitgereikt, de zogeheten Flip Vethaaktrofee, in verschillende categorieën. De Flip Vethaaktrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan sporters of organisaties die in het voorgaande jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. In een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis werden de prijzen in het bijzijn van vele vrienden en familie door wethouder Arnoud Proos uitgereikt.

“Met de uitreiking van deze prijzen willen we Vlaardingers in het zonnetje zetten die in 2022 iets bijzonders hebben gedaan. Dit jaar is de jongste winnaar pas 16 jaar en de oudste 83 jaar. Niemand is dus te jong of te oud om een bijzondere prestatie neer te zetten. Het bijzondere in Vlaardingen is dat ook organisaties een prijs kunnen krijgen, zoals nu een fysiotherapeut die een speciaal sportprogramma heeft voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Ik ben blij dat we al die mensen dit jaar weer bij elkaar hebben kunnen brengen om ook persoonlijk mijn waardering uit te kunnen spreken.”, aldus wethouder Arnoud Proos.

De volgende mensen en organisaties hebben dit jaar prijzen gekregen:

Categorie Topsportprestatie (NK, EK, WK, OS):


•             Team ZVVS: Eerste op het NK Open water voor teams, vierde landelijke competitie Overall en de beste presterende openwater zwemvereniging Nederland.

•             Mevr. Karin Stein: NK Open water. Eerste op de 3000m vrije slag en derde op de 3000m schoolslag in de leeftijdscategorie 50+. Daarnaast eerste in het algemeen klassement.

Sociaal/maatschappelijke sportprestatie:


•             Fysiotherapiepraktijk Fernhout: een sportgroep opgericht voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). De training bestaat uit oefeningen, sport- en spel elementen in de zaal met en zonder fitness apparaten waarbij een gedeelte individueel en in groepsverband plaatsvindt.

•             Inka Bergen en Edith Hartendorp: vrijwilligers van s.c. Twist die een paar maanden hebben gezorgd voor vervangende zaalruimte, zodat er altijd getraind kon worden.

Sport Personality/talentprestatie:

•             Joy de Zeeuw. Joy is een tennistalent van 16 jaar, die dit jaar meerdere mooie resultaten heeft neergezet. Ze speelt nu op de ITF junior tour en heeft met haar twee teamgenoten de negende plaats behaald op het WK voor landenteams in Antalya.

•             Riet Kleinsmidt: gymnastiektrainster van 83 jaar. Zij geeft al zo’n 40-45 jaar lees aan kinderen bij vg Dynamiek. Iedere week geeft ze nog zo’n drie uur gymles aan kinderen van drie t/m twaalf jaar. Zelf gaat ze dit jaar deelnemen aan de World Gymnaestrada