Categorieën

Service

Enquête over minicontainers: tenenkrommend!

Enquête over minicontainers: tenenkrommend!
Nieuws

Enquête over minicontainers: tenenkrommend!

  • Redactie
  • 05-07-2020
  • Nieuws
Enquête over minicontainers: tenenkrommend!
VLAARDINGEN - Ook een enquête ontvangen deze week over uw minicontainers voor papier of GFT? Een aantal Vlaardingers die deze wel kregen snapten er weinig van en dat ligt niet aan hun eigen denkvermogen. De enquête leidt tot veel verontwaardigde reacties en onbegrip:

,,Tenenkrommend deze brief!’’, aldus Jasha Garritsen. ,,En als je een (duur) bureau inhuurt laat die dan ook zorgen dat zo'n brief taaltechnisch juist is en iets minder Jip-en-Janneke taal is ook niet erg’’. Oud politicus Klaas Terpstra (PvdA) serveert de brief helemaal af: ,,Vervolgens zegt de brief dat ze geen inzicht hebben in mijn situatie. Dat is gek want ik heb al jaren twee mini containers en als het erom gaat te bepalen wat de WOZ waarde is, kent de gemeente mijn situatie uitstekend’’.


Van dominee Guus Fröberg, predikant in de Bethelkerk, kregen we een uitgebreide brief die we hierbij plaatsen. Voor de gemeente Vlaardingen en Irado een goede les om het de volgende keer anders te doen, zo lijkt ons.

Even mijn hart luchten, over de enquête Minicontainer GFT en oud papier/karton. Wij ontvingen van de gemeente / van Irado een mini-enquête over minicontainer GFT en oud papier/karton. In één, nee twee woorden : een DOMME enquête.

Er worden in de enquête twee vragen gesteld: of we een GFT-container gebruiken en of we een oud papier/karton container gebruiken. Ja wij gebruiken een minicontainer GFT, nee wij gebruiken geen container voor oud papier en karton. Toen een aantal jaren geleden de mogelijkheid er was om deze blauwe container te krijgen, hebben we dat geweigerd. Liever wat extra groen in de tuin, dan zo'n blauwe container.

Want: iedere maand gaat alle papier naar de Oud papieractie van de Bethelkerk. In grote trouw staan daar iedere eerste en tweede zaterdag van de maand mensen klaar om het oud papier en karton in ontvangst te nemen. Een papiercontainer hebben wij niet nodig en zullen we ook niet nodig hebben. Maar deze keuzemogelijkheid is er niet in deze enquête.

Duivels dilemma: moet ik nu invullen dat wij al een papiercontainer hebben (leugentje? om bestwil / burgerlijke ongehoorzaamheid ), zodat er geen papiercontainer wordt bezorgd of... mijn papier voortaan in de container van de gemeente/IRADO doen betekent meer werk en dus meer kosten voor de gemeente. En dat terwijl de gemeente Vlaardingen het financieel toch al zo moeilijk heeft.

 

Beste gemeente Vlaardingen/IRADO, ga eerst eens inventariseren hoe de burger van Vlaardingen zijn/haar oud papier kwijtraakt en kom dan terug met de open en eerlijke enquête. Voor het overige: iedere eerste zaterdag van de maand staat de OPA, de Oud Papieractie van de Bethelkerk in de Goudenregenstraat van 9.00-12.00 uur en iedere tweede zaterdag op het Verploegh Chasséplein van 8.30 uur tot 12.00 uur.

Lees en deel! 

Guus Fröberg