Categorie├źn

Service

FIA Vlaardingen: Verrassend veelzijdig

FIA Vlaardingen: Verrassend veelzijdig
Onderwijs

FIA Vlaardingen: Verrassend veelzijdig

  • Redactie
  • 29-01-2023
  • Onderwijs
FIA Vlaardingen: Verrassend veelzijdig

Fotografie: Food Innovation Acadmy/Kevin Altena – Crozz Media

VLAARDINGEN – Verrast en onder de indruk waren de ruim 200 belangstellenden die zaterdag 28 januari een kijkje kwamen nemen bij het Open Huis in het gebouw van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen waar opleiden voor een beroep in de foodbranche en de praktijk naast en door elkaar lopen. Foodbedrijven uit de regio Rijnmond presenteerden zich samen met de praktijkopleidingen van Lentiz (operators), Albeda (bakkers) en Inholland (onderzoek). De foodsector biedt volop kansen, zo ervaarden de bezoekers.

De FIA is een regionaal samenwerkingsverband voor de regio Rijnmond, dat zo’n acht jaar geleden in het leven is geroepen. Foodbedrijven, waaronder bakkerijen, bundelen binnen de FIA de krachten met het mbo- en hbo-onderwijs om er zo voor te zorgen dat er voldoende nieuwe productiemedewerkers worden opgeleid en we werken aan imagoverbetering. Dat gebeurt door vernieuwend onderwijs te bieden in nauwe samenwerking met bedrijven.

Uit de reacties van de vele belangstellenden – jongeren én ouderen – blijkt dat het gros zich verbaast over hoe ons voedsel wordt geproduceerd en welke kansen en mogelijkheden de foodsector biedt qua diversiteit aan banen en doorgroeimogelijkheden.

Imagoverbetering

De enthousiaste en positieve feedback is voor de FIA reden om een Open Huis als deze vaker te gaan organiseren. “Het past naadloos in de ambities van het samenwerkingsverband, namelijk het organiseren van imagoverbeterende activiteiten om zo meer mensen enthousiast te maken te kiezen voor een baan in de foodsector”, besluit Cor Bakker van Lentiz. “Die missie is tijdens het Open Huis zeker geslaagd.”

Meer informatie is te vinden op de website: www.foodinnovationacademy.nl 

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →