Categorieën

Service

Forse donatie Oranjefonds voor Petje Af

Forse donatie Oranjefonds voor Petje Af
Onderwijs

Forse donatie Oranjefonds voor Petje Af

  • Redactie
  • 25-11-2016
  • Onderwijs
Forse donatie Oranjefonds voor Petje Af
VLAARDINGEN - Het Oranje fonds zegt over een periode van drie jaar financiële steun toe aan Petje af Waterweg. Het project krijgt € 110.000,-. ,,Hier zijn wij ontzettend blij mee’’, zegt Arend de Haan voorzitter van het bestuur Petje af Waterweg. ,,De financiële steun van het Oranje Fonds is de basis waarop we de komende jaren kunnen bouwen.’’

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van tien tot en met veertien jaar jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag, in zeven blokken van vier weken, alles over een bepaald beroep-, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen bij de weekendschool en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Er zijn ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende rolmodellen en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Weekendschool Petje af Waterweg opent deuren die voor sommige kinderen anders gesloten zouden blijven.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

In Vlaardingen is Petje af in september 2016 gestart. In 2017 starten ook groepen in Schiedam en Maassluis. Petje af Waterweg is gratis toegankelijk voor de kinderen. Om te kunnen bestaan is Petje af Waterweg afhankelijk van giften, sponsoren en donoren. Naast het Oranje Fonds wordt Petje af  gesteund door Fonds Schiedam Vlaardingen, de gemeente Vlaardingen en het Deltaport Fonds. En is Petje af Waterweg een partnerschap aangegeven met diverse partijen uit onderwijs, overheid en ondernemers uit de regio.

Doe mee!


Meedoen is leuk, makkelijk en geeft energie en komt ten goede van vele talentvolle kinderen in Nederland. Je kunt op verschillende manieren meedoen aan Petje af. Natuurlijk als leerling of bijvoorbeeld als vrijwillig oproepcoach, gastdocent, school, bedrijf. De focus ligt op het gemakkelijk kunnen bijdragen aan de toekomst van vele talentvolle kinderen in Nederland. Doe jij ook met ons mee? Kijk voor informatie en contact op de website.