Categorie├źn

Service

Gerrit Veneboer nieuw lid Raad van Bestuur Lentiz

Gerrit Veneboer nieuw lid Raad van Bestuur Lentiz
Onderwijs

Gerrit Veneboer nieuw lid Raad van Bestuur Lentiz

  • Redactie
  • 08-03-2023
  • Onderwijs
Gerrit Veneboer nieuw lid Raad van Bestuur Lentiz
VLAARDINGEN/REGIO - Op 8 mei 2023 start Gerrit Veneboer (1972) als lid Raad van Bestuur bij Lentiz onderwijsgroep. Hij volgt Rick van Dam op, die vanaf 1 september jl. voorzitter Raad van Bestuur bij Lentiz is geworden. Hiermee vormen Rick van Dam en Gerrit Veneboer vanaf 8 mei a.s. het bestuur van Lentiz.

Over Gerrit Veneboer


Gerrit Veneboer was vanaf 2015 lid van de tweehoofdige directie van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hij gaf leiding aan de afdelingen binnen SBB, die gezamenlijk zorgdragen voor de wettelijke taken en de dienstverlening aan onderwijs en bedrijfsleven in het mbo en vmbo, zoals het erkennen en ondersteunen van meer dan 250.000 leerbedrijven, de ontwikkeling van de inhoud van alle beroepsopleidingen in het mbo (kwalificatiestructuur mbo) en het arbeidsmarktonderzoek. Ook was hij verantwoordelijk voor de bestuurlijke besluitvorming en de landelijke en sectorale afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven. De laatste jaren lag zijn focus op het moderniseren van de dienstverlening van SBB aan al haar klanten: de studenten, de leerbedrijven en de onderwijsinstellingen.
Toen hij in 2015 deze functie betrad was SBB net een nieuwe organisatie die de wettelijke taken en 550 medewerkers van de 17 kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven overgedragen had gekregen. In deze periode lag voor Gerrit Veneboer de focus op het samenvoegen en succesvol opbouwen van de nieuwe samenwerkingsorganisatie.
Eerdere werkgevers waren: Colo (de Vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven), het ministerie van SZW voor het projectteam Taskforce Jeugdwerkloosheid en het ministerie OCW met o.a. het mbo en voortijdig schoolverlaten in de portefeuille.

Benoeming door Raad van Toezicht


De Raad van Toezicht van Lentiz meent met de komst van Gerrit Veneboer een krachtig en evenwichtig bestuur te hebben neergezet dat past bij het dna van Lentiz. Voorzitter Raad van Toezicht Willem Jelle Berg: “Met Gerrit krijgt Lentiz een gedreven en ervaren lid Raad van Bestuur met brede kennis van het onderwijs en van grote complexe kennisorganisaties. Bovendien is hij een verbindend en besluitvaardig persoon met een uitgebreid netwerk. We zijn ervan overtuigd dat Gerrit met zijn ondernemende houding kansen ziet en daarmee een waardevolle bijdrage zal leveren aan de te realiseren ambities van Lentiz.”

Toekomst maken bij Lentiz

Gerrit Veneboer is enthousiast om aan de slag te gaan bij Lentiz onderwijsgroep. “Lentiz is een onderwijsgroep naar mijn hart, die flexibel inspeelt op de uitdagingen van de toekomst en echt het verschil maakt voor leerlingen en studenten, maar ook voor ondernemers en partners in de regio. Mensen, jong en oud, kansen geven. Ze laten groeien en laten vertrouwen in hun eigen kracht. Daar geloof ik in. De rode draad in mijn loopbaan is dat ik met een groot hart voor onderwijs mensen gelijke kansen wil bieden, stappen wil laten zetten op de arbeidsmarkt en een rol wil geven in de samenleving. Het lijkt mij fantastisch om samen met Rick en alle medewerkers van Lentiz vol energie te werken aan een wendbaar en veerkrachtig Lentiz. Veertien ambitieuze, innovatieve scholen, die stevig verbonden met hun regio, uitstekend en inspirerend onderwijs aanbieden met als doel de verdere persoonlijke groei en ontwikkeling van al het talent dat de toekomst gaat maken.”

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →