Categorieën

Service

Geuzencollege duurzaam bezig!

Geuzencollege duurzaam bezig!
Onderwijs

Geuzencollege duurzaam bezig!

  • Redactie
  • 18-10-2022
  • Onderwijs
Geuzencollege duurzaam bezig!
VLAARDINGEN – Sinds 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, heeft een gedeelte van het oude maar nog steeds bruikbare meubilair van het Geuzencollege een mooie bestemming gekregen. Onze conciërge, de heer Aït Yahya, heeft contact gezocht met Stichting Spoetnik. Deze stichting heeft ervoor gezorgd dat het meubilair nu in klaslokalen van een school in Oekraïne staat. Hun oude en vaak beschadigde meubilair is verplaatst naar de schuilkelder van die school. Hierdoor kan de school in Oekraïne de lessen altijd voortzetten. Zo komen hulp en duurzaamheid samen. 

Deze mooie actie valt bijna samen met de jaarlijkse projectweek op het Geuzencollege. Vanaf woensdag 19 oktober tot en met 21 oktober a.s. staan de lessen weer in het teken van duurzaamheid. Woensdagochtend is de gezamenlijke aftrap in de aula. Kathie diStefano van Stichting Lawine brengt samen met een aantal leerlingen feiten aan het licht in een ‘nieuwsflits’. 

Op school krijgen de leerlingen voorlichting van Stichting Lawine over afval en recycling. De tweedeklassers gaan het eveneens hebben over elektronisch afval (E-waste) en zij krijgen een documentaire over de kledingindustrie te zien. In het technieklokaal en beeldende vorming lokaal komt de creativiteit van de leerlingen tot uiting over het thema duurzaamheid. Ook betrekken de leerlingen hun familie bij duurzaamheidskwesties door middel van een enquête. Hierdoor komen zij erachter hoe duurzaam zij (al) zijn of nog meer kunnen worden. 

Naast het werken in de klas vanuit de theorie gaan de leerlingen met prikstokken de wijk in om afval op te ruimen en gaan ze op pad naar onder andere Neeltje Jans, het Science Museum Nemo, Jansen Recycling Group, de Heemtuin (een oase van rust en natuur midden in de Westwijk) en Masamuda. Tijdens een bezoek aan Masamuda in de Broekpolder gaan de leerlingen terug in de tijd. Na alle leuke, leerzame uitjes en lessen kunnen de leerlingen genieten van hun welverdiende herfstvakantie.

 

 

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →