Categorieën

Service

Heel Vlaardingen aan de glasvezelkabel

Heel Vlaardingen aan de glasvezelkabel
Nieuws

Heel Vlaardingen aan de glasvezelkabel

  • Redactie
  • 21-12-2021
  • Nieuws
Heel Vlaardingen aan de glasvezelkabel
VLAARDINGEN - Vlaardingen krijgt glasvezelinternet. KPN start volgend jaar met de aanleg van ruim 34.000 glasvezelaansluitingen in Vlaardingen. Eind 2024 zijn de werkzaamheden naar verwachting afgerond en profiteert vrijwel iedere inwoner van Vlaardingen van snel glasvezelinternet.

Het project zit nog in de voorbereidende fase. Eind 2022 start de glasvezelaansluiting in Vlaardingen Oost. In totaal rolt KPN in Vlaardingen circa 200 kilometer glasvezelkabel uit. In de komende maanden informeert KPN de inwoners over de verdere planning van de werkzaamheden.

Belang snel en betrouwbaar netwerk
Regiodirecteur Willem Offerhaus van KPN: ,,Er wordt steeds meer van het netwerk verwacht – vooral in een stad als Vlaardingen. Denk aan het groeiende gebruik van internet maar ook door ontwikkelingen als virtual reality en artificial intelligence. We staan nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is. Daarom investeren wij in de aanleg van glasvezel in Vlaardingen. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in huis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.''

Wethouder Bart Bikkers van gemeente Vlaardingen vult aan: ,,Als gemeente krijgen we al langer de vraag: wanneer krijgt Vlaardingen glasvezel? Een wens die wij zeker delen; een snelle en betrouwbare verbinding is van steeds groter belang. We zijn dan ook blij om met KPN de handen ineen te kunnen slaan en zo Vlaardingen te helpen aan een digitale infrastructuur waarmee we vooruit kunnen!''

Stabieler en energiezuiniger
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk. Het verbruikt minder energie dan het huidige kopernetwerk. Samen met het volledig vernieuwde mobiele 5G-netwerk vormt dit een netwerk waar Nederland tot ver in de 21e eeuw op kan bouwen.