Categorieën

Service

Het Winterterras 2021 komt eraan!

Het Winterterras 2021 komt eraan!
Nieuws

Het Winterterras 2021 komt eraan!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 10-03-2021
  • Nieuws
Het Winterterras 2021 komt eraan!
VLAARDINGEN – Het bestuur van Stichting Winterterras is bezig met de voorbereidingen voor een tweede editie van het Winterterras dit jaar. De eerste keer was in de winter van 2019-2020, en die duurde van 13 december tot 11 januari. Een groot succes, en met een vervolg in het vooruitzicht maar corona gooide afgelopen jaar ‘roet in het eten’. En ook de gemeentelijke financiën lieten het niet toe, dus in juli 2020 liet het college de organisatie weten geen subsidie te verstrekken. Op vragen vanuit de raad betoogde burgemeester Eenhoorn: ,,Er zijn geen potjes, we hebben het geld niet en daarover moeten we duidelijk zijn’’.

Blijkbaar zijn er nu weer wel ‘potjes’ want er ligt een voorstel klaar om maar liefst €80.000 subsidie te verstrekken, wat ongeveer een derde is van de verwachte begroting voor het Winterterras van €245.000.  Het college geeft aan dat er een bedrag van €100.000 is voor evenementen binnenstad dit jaar, en die €80.000 kan dan daaruit gehaald worden. Er wordt een groot draagvlak verwacht onder de Vlaardingers, omdat er al veel evenementen zijn weggevallen het afgelopen jaar vanwege coronamaatregelen. Als veel van die maatregelen opgeheven worden, of zijn tegen die tijd, dan is zo’n evenement weer mogelijk.

De organisatie heeft aangegeven het Winterterras te willen houden van 6 december dit jaar tot 9 januari 2022. Naast de subsidie komt het benodigde bedrag vanuit sponsoren, fondsen en entreegelden. men verwacht daarbij ook een sneeuwbaleffect op de werkgelegenheid in Vlaardingen en de economie van de binnenstad. ,, Inzet: een bezoek aan het Winterterras is ook een bezoek aan de binnenstad’’, aldus Stichting Winterterras.