Categorie├źn

Service

Hoe leefden de mensen in de steentijd?

Hoe leefden de mensen in de steentijd?
Uit

Hoe leefden de mensen in de steentijd?

  • Redactie
  • 14-06-2022
  • Uit
Hoe leefden de mensen in de steentijd?
VLAARDINGEN - Tijdens de Nationale Archeologiedagen (NAD), die aanstaande weekend worden gehouden, zijn er ook rondom het Vlaardingencultuurhuis in de Broekpolder de nodige interessante activiteiten te beleven. In het kader van het experimenteel onderzoek 'Putting Life into Neolithic Houses' (hoe leefden de mensen in de Steentijd) laten archeologen op zaterdag zien hoe spitsen van been en gewei worden gemaakt. Ook demonstreren zij het soepel maken van gelooide huid met het uiteinde van een gebroken bijl. 

Op zondag worden demonstraties gegeven van kook- en maalexperimenten. Leden van het onderzoeksteam praten je bij over het project en de inmiddels behaalde resultaten. Ook kun je zien hoe werktuigen uit de Steentijd werden gebruikt. 

Het Vlaardingencultuurhuis is onderdeel van het archeologisch erf Masamuda. Tijdens de NAD is het geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Verder is het iedere zondag toegankelijk van 12.00 – 16.00 uur. Op Masamuda zijn ook het Rottahuis en de Spijkenisseboerderij, beide vroegmiddeleeuwse constructies, gerealiseerd. Hier komt op zondag het leven uit de Middeleeuwen tot leven met onder andere een markt en demonstraties van ambachten..