Categorieën

Service

Japanse Duizendknoop: Elektrocutie hielp niet, bevriezen wel?

Japanse Duizendknoop:  Elektrocutie hielp niet, bevriezen wel?
Nieuws

Japanse Duizendknoop: Elektrocutie hielp niet, bevriezen wel?

  • Redactie
  • 24-04-2024
  • Nieuws
Japanse Duizendknoop:  Elektrocutie hielp niet, bevriezen wel?

VLAARDINGEN - Met het uitlopen van het Vlaardings groen, is ook de Japanse duizendknoop weer van de partij. De gemeente snoeit de plant meerdere keren per jaar om hem in toom te houden tot er een goede manier gevonden is om hem definitief een kopje kleiner te maken. Dit jaar proberen ze op een groeilocatie een relatief nieuwe methode uit: bevriezing.

Enkele jaren geleden probeerden ze al eens om de duizendknoop te elektrocuteren . Dat bracht hem helaas niet de gewenste nekslag toe. Dus gooien ze het nu over een andere boeg. De gemeente laat de grond lokaal bevriezen. Het Nederlandse bodemleven schrikt daar niet van, maar de Japanse Duizendknoop is volgens onderzoek van de WUR (Wageningse universiteit & research) behoorlijk onder de indruk van deze behandeling


Eerst op een klein plekje

Waarom dan maar op één locatie en niet gelijk in de hele stad? De methode heeft ook de nodige nadelen: het is niet goedkoop én er is een flinke brommende aggregaat nodig om de grond te bevriezen. Eerst dus maar eens op een klein plekje uitproberen en hopen dat de methode - als deze werkt - snel wordt doorontwikkeld op een zuinigere, stillere en milieuvriendelijke manier.