Categorieën

Service

JBC verliest in Purmerend

JBC verliest in Purmerend
Sport

JBC verliest in Purmerend

  • Redactie
  • 18-02-2024
  • Sport
JBC verliest in Purmerend

JEU DE BOULES – Het eerste team van Jeu de Boules Club Vlaardingen (JBC) speelde zaterdag 17 februari tegen Les Bohemiens de Pentanque. Een Amsterdamse club, maar het overdekte speelveld bevond zich in Purmerend. Dat zag er niet al te best uit, een soort van kattengrit, en onvoorspelbaar hoe de ballen zouden vallen en rollen.

Rond 12.00 uur werd er gestart, helaas zonder een scheidsrechter, met de doubletten, ofwel de duo’s. De eerste partij werd gespeeld door Janus Crama en Ria Bronsema, die met 13-7 verloren., De volgende twee partijen werden gespeeld door Robin Teijgeler en Toni van Wezenberg en Rajan Chinnapann met Jan Langerak. Die wonnen respectievelijk met 2-13 en 7-13. Dat leverde een mooie tussenstand op voor het Vlaardingse team van 2-1.

De tripletten, ofwel trio’s tegen elkaar, leverden geen mazzel op: waren Ria Bronsema ,Janus Crama en Rajan Chinnapann werden verslagen met een veelzeggende 0-13. Een onwennige baan, het ontbreken van de juiste vorm en gewoon geluk waren daar debet aan. Ook de andere tripletten met Robin Teijgeler ,Jan Langerak en Fred v/d Reijken werd met 2-13 verloren, dus was de stand 4-1.

Hoopgevend was de daaropvolgende partij doubletten met Janus Crama en Ria Bronsema, die met 13-7 wonnen. Helaas verloren Toni van Wezenberg en Rajan Chinnapann daarna met 3-13 en Fred v/d Reijken en Robin Teijgeler vervolgens met 5-13. De eindstand werd daarmee 2-6 voor Les Bohemiens de Pentanque.

Op 2 maart is de tegenstander Folâtre en gaat JBC 1 naar Pijnacker. Hopend op een winstpartij.