Categorieën

Service

JBC Vlaardingen degradeert: 'Veel ervaring rijker'

JBC Vlaardingen degradeert: 'Veel ervaring rijker'
Sport

JBC Vlaardingen degradeert: 'Veel ervaring rijker'

  • Redactie
  • 25-03-2024
  • Sport
JBC Vlaardingen degradeert: 'Veel ervaring rijker'

JEU DE BOULES - Bij JBC Vlaardingen hing er een sfeer van gezelligheid en feest op zaterdag 23 maart. Het waren de laatste NPC (Nationale Petanque Competitie) wedstrijden van het seizoen. JBCVlaardingen 3 speelde tegen het team uit Middelburg dat al kampioen van de 6e divisie was, en bij JBCVlaardingen 1 stond er nog veel op het spel voor de spelers van hun tegenstander ABA uit Rijswijk.

Met een mix van spanning en vastberadenheid begon de strijd. De doubletten waren het startpunt, waarbij elke combinatie van spelers zijn uiterste best deed. Het team Janus en Ria, helaas, moest toegeven aan de sterkte van hun tegenstanders met een eindstand van 10-13. Ook Robin en Fred konden het niet winnen en verloren met een score van 7-13. Gelukkig zorgden Jan en Rajan voor een lichtpuntje door een nipte overwinning van 13-12 te behalen na een 10–0 voorsprong.

Met een tussenstand van 2-1 in het voordeel van ABA, was het tijd voor de tripletten. Het enthousiasme van Toni, Robin en Rajan was bewonderenswaardig, maar ze moesten zich neerleggen bij een 5-13 nederlaag. Fred, Janus en Jan hadden evenmin geluk, met een teleurstellende 0-13 eindstand. Desondanks toonden beide teams sportiviteit en respect voor elkaar, met ABA die al vroeg in de wedstrijd hun kampioenschap vierde.

Hoewel de wedstrijd al beslist was, gaven de doubletten nog een kans om iets recht te zetten. Toni en Robin moesten echter een 4-13 verlies incasseren. Gelukkig wisten Jan en Ria een spannende overwinning van 13-12 te behalen, terwijl Rajan en Janus een dappere strijd leverden en eindigden met een score van 11-13.

Uiteindelijk was het ABA die zegevierde met een eindstand van 6-2, en ze werden terecht gefeliciteerd met champagne en warme snacks als teken van sportieve erkenning. Voor JBC Vlaardingen 1 betekende dit een degradatie naar de derde divisie, maar de spelers vertrokken met een schat aan ervaring en de belofte om volgend seizoen sterker terug te komen.

Zo eindigde een seizoen van spannende wedstrijden en sportiviteit bij JBC Vlaardingen. Op naar volgend seizoen, waar nieuwe uitdagingen en triomfen wachten!