Categorieën

Service

Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day

Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day
Onderwijs

Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day

  • Ingezonden mededeling
  • 20-12-2023
  • Onderwijs
Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day

VLAARDINGEN -

Op zaterdag 27 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen tien en twee voor de tweede keer de deuren open tijdens de Food Experience Day. Voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.


Vernieuwend onderwijs

De FIA is een regionaal samenwerkingsverband voor de regio Rijnmond, dat een kleine tien jaar geleden in het leven is geroepen en steeds meer vorm krijgt. Foodbedrijven, waaronder bakkerijen, bundelen binnen de FIA de krachten met het mbo- en hbo-onderwijs om er zo voor te zorgen dat er voldoende nieuwe medewerkers worden opgeleid. Ook wordt er gewerkt aan een beter beeld van het werken in een voedingsmiddelenbedrijf. Dat gebeurt door vernieuwend onderwijs te bieden waarbij het bedrijfsleven de lead heeft.


Food is fun!

Hoe we dat doen, laten we op 27 januari zien tijdens de Food Experience Day. Na het succes van vorig jaar, presenteren diverse foodbedrijven uit de regio zich opnieuw in het FIA-gebouw, waar het samenwerkingsverband huist. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met directeuren, managers en medewerkers. Ze laten zien hoe de bedrijven in elkaar steken en hoe leuk het is om in de food- en bakkerijsector te werken. Studenten en docenten van de FIA-opleiders Lentiz, Albeda en Hogeschool Inholland zijn aanwezig en laten in de diverse praktijkruimtes zien hoe het ‘nieuwe’ onderwijs vorm krijgt.


Doe de geurtest

Essensor neemt ons mee in de wereld van sensorisch onderzoek: hoe reageren consumenten op een nieuw product? En hoe meet je dat? En Sococo, koffie-/catering- én opleidingspartner in de FIA, biedt ons letterlijk een kijkje in de keuken van ‘koffie met een sociaal verhaal’.


Kom langs!


Kom dus op 27 januari kijken, ruiken en proeven tijdens de Food Experience Day in de Food Innovation Academy aan de Eerste Industriestraat 1 in Vlaardingen. Meer informatie is te vinden op I: www.foodinnovationacademy.nl.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →