Categorieën

Service

Leerlingen Geuzencollege Holy nemen deel aan Zorgdag

Leerlingen Geuzencollege Holy nemen deel aan Zorgdag
Onderwijs

Leerlingen Geuzencollege Holy nemen deel aan Zorgdag

  • Redactie
  • 14-06-2023
  • Onderwijs
Leerlingen Geuzencollege Holy nemen deel aan Zorgdag
VLAARDINGEN - Op maandag 12 juni mochten de leerlingen van het Geuzencollege locatie Holy deelnemen aan de Zorgdag georganiseerd door JINC. JINC werkt samen met bedrijven en scholen om alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond, kennis te laten maken met het werkende leven.  

Tijdens deze Zorgdag mochten de leerlingen kennis maken met een aantal partners van de Zorg Innovatie Academie, te weten: Zonnehuisgroep, de Argos zorggroep, de Frankelandgroep en Albeda. De leerlingen kregen bij elke instelling een korte presentatie over wat de instelling doet en wat voor banen er zijn. Vervolgens mochten ze aan de slag met leuke praktische opdrachten. Zo werd er enthousiast bloeddruk en saturatie gemeten, werden patiënten (poppen) aan- en uitgekleed, ervaarden ze hoe het is om met een beperking, door middel van brillen en zwaartepakken, te moeten functioneren en gingen ze ‘patiënten’ scheren. Het scheren van de patiënten werd geoefend door met een echt scheermesje en scheerschuim een ballon te scheren. Zo ervaarden de leerlingen dezelfde spanning als je een echte patiënt zou scheren.  

Aan het einde mochten de leerlingen reflecteren op de dag middels een kwaliteitenspel, waarbij ze leerden benoemen over welke kwaliteiten ze beschikken. Het was een heerlijke ochtend met een hoop enthousiasme en ruimte voor een lach.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →