Categorieën

Service

Leerlingen Geuzencollege leren de wereld leefbaar te houden

Leerlingen Geuzencollege leren de wereld leefbaar te houden
Onderwijs

Leerlingen Geuzencollege leren de wereld leefbaar te houden

  • Redactie
  • 08-10-2023
  • Onderwijs
Leerlingen Geuzencollege leren de wereld leefbaar te houden

VLAARDINGEN - Vanaf woensdag 11 oktober tot en met vrijdag 13 oktober staan de lessen op het Geuzencollege, locatie onderbouw West, weer in het teken van duurzaamheid.

Op school krijgen de leerlingen voorlichting van Kathie diStefano van Stichting Lawine over afval en recycling. De tweedeklassers gaan het eveneens hebben over elektronisch afval (E-waste) en gaan zij een documentaire bekijken en discussiëren over de kledingindustrie. Want hoe zit het met hun spijkerbroeken en T-shirts? Tevens krijgen zij een gastles van de heer Rico Ratsma, projectmanager duurzaamheid bij een groothandel in planten en bloemen voor de retail, die vertelt over duurzaamheid op de werkvloer.

In het technieklokaal en beeldende vormingslokaal komt de creativiteit van de leerlingen tot uiting. Ook de les van Young Impact over biodiversiteit nodigt uit tot creativiteit: hoe kun je door kleine veranderingen de biodiversiteit in jouw omgeving vergroten?

Naast het werken in de klas vanuit de theorie over onder andere zwerfaval gaan de leerlingen van klas 1 met prikstokken de wijk in om dat afval op te ruimen en gaan ze op pad naar onder andere het Science Museum Nemo en Masamuda. Tijdens een bezoek aan Masamuda in de Broekpolder gaan de leerlingen terug in de tijd.

De tweedejaarsleerlingen gaan lopend richting het stadsstrand, het stadspark ’t Hof en One of a Kind (een ontmoetingsplek voor creatievelingen die in hun ateliers veel recyclede spullen hebben gebruikt). Zij gaan op die verschillende plekken activiteiten ondernemen. Zo gaan zij in ’t Hof de natuur in met de Vlaardingse kunstenaar Jeroen Verhoeff.

Ook betrekken de leerlingen hun familie bij duurzaamheidskwesties door middel van een enquête. Hierdoor komen zij erachter hoe duurzaam zij (al) zijn of nog meer kunnen worden.

Na alle leuke, leerzame uitjes en lessen kunnen de leerlingen genieten van hun welverdiende herfstvakantie.


Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →