Categorieën

Service

Lokaal97: de leukste tweedekanswinkel geopend in de Fransenstraat

Lokaal97: de leukste tweedekanswinkel geopend in de Fransenstraat
Onderwijs

Lokaal97: de leukste tweedekanswinkel geopend in de Fransenstraat

  • Redactie
  • 01-10-2022
  • Onderwijs
Lokaal97: de leukste tweedekanswinkel geopend in de Fransenstraat
VLAARDINGEN -  Vandaag opende de tweedehands praktijk-/leerwinkel Lokaal97 opnieuw haar deuren. De winkel is namelijk verhuisd van de Hoogstraat naar de Fransenstraat 13, en zit daar nu meer in het zicht van veel winkelend publiek. Om 12.00 uur verrichtte wethouder Jacky Silos samen met een leerling de openingshandeling en daarna was er voor iedereen een hapje en een drankje én live muziek.
 
Lokaal97 bestaat al 10 jaar en wordt onder begeleiding gerund door vierdejaars leerlingen die de opleiding Marketing & Ondernemen volgen op het Geuzencollege. De leerlingen leren via hun stage écht ondernemen in een échte winkel. Ze verkopen er tweedehands spullen die ze krijgen van mensen die hun project ondersteunen. De opbrengst gaat naar een goed doel dat drie keer per jaar samen met de leerlingen wordt geselecteerd. Momenteel wordt er gespaard voor de Dierenambulance Vlaardingen.

Het pand aan de Hoogstraat is enige tijd geleden gesloten in verband met de verbouwing naar woningen. Het Geuzencollege heeft sindsdien hard gezocht naar een nieuwe locatie voor de winkel en die  is dus nu gevonden en in gebruik genomen. De winkel was voorheen ‘bezet’ door Leon herenmode, en de eigenaar daarvan is sinds kort met pensioen. Een mooie kans dus voor de chicste tweedekanswinkel met leuke spullen die voor een leuk prijsje een nieuw leven krijgen. Wie alvast wat informatie tot zich wil nemen vind hier de Facebookpagina. Langsgaan is natuurlijk leuker, en zeker de moeite waard want het is nu allemaal wat ruimer en ‘lichter’ opgezet.

Lokaal97 is doordeweeks geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →