Categorie├źn

Service

Pleegouders verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling

Pleegouders verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling
112

Pleegouders verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling

  • Redactie
  • 27-05-2024
  • 112
Pleegouders verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling

VLAARDINGEN - Maandagochtend 27 mei zijn een 37-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Vlaardingen aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van hun pleegdochter in hun woning in Vlaardingen. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, is in volle gang. De verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

De politie startte dinsdag 21 mei een onderzoek nadat een 10-jarig meisje uit Vlaardingen maandag- op dinsdagnacht van die week met zwaar lichamelijk letsel en in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis werd opgenomen en nadat er twijfels waren over hoe haar verwondingen waren ontstaan. Zij is er, verdrietig genoeg, op dit moment zeer slecht aan toe.

Om helder te kunnen krijgen wat er exact is gebeurd, is donderdag 23 mei een TGO-onderzoek (Team Grootschalige Opsporing) gestart, wat betekent dat een grote groep rechercheurs op de zaak is gezet. Er is onder meer (forensisch) onderzoek gedaan in de woning in Vlaardingen waar het meisje verbleef. Ook is er buurtonderzoek gedaan, zijn er camerabeelden uitgekeken en is gesproken met diverse mensen die meer informatie zouden kunnen hebben. Dit uitgebreide onderzoek leidde tot de aanhouding van de pleegouders van het meisje.

Er is nog veel onduidelijk over deze ernstige zaak. De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan om meer helderheid te krijgen over wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld en wat de rol van de pleegouders is. In de woning verbleven nog twee andere kinderen. Zij zijn ergens anders ondergebracht.

Deze uiterst trieste gebeurtenis maakt diepe indruk op velen. Als u op een of andere manier geraakt bent door deze zaak, dan kunt u contact opnemen met slachtofferhulp. Momenteel kunnen wij niet meer delen dan bovenstaande informatie. Omdat het onderzoek nog loopt, maar ook vanwege de privacy van het meisje en de andere twee kinderen die in de woning verbleven, is de politie terughoudend in de communicatie erover. Zodra er ontwikkelingen zijn die zij kunnen delen, doen ze dat.