Categorie├źn

Service

Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot voor Pieter Pot

Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot voor Pieter Pot
Nieuws

Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot voor Pieter Pot

  • Advertorial
  • 05-08-2021
  • Nieuws
Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot voor Pieter Pot

Martijn Bijmolt (Pieter Pot) overhandigt de 500.000ste pot aan Nicole van der Wekken (Stroomopwaarts)

REGIO - Op donderdag 5 augustus was het feest in het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts in Schiedam. De medewerkers vulden samen met mede-eigenaar Jouri Schoemaker van Pieter Pot de 500.000ste pot. Een mijlpaal na anderhalf jaar samenwerking met deze sterk groeiende online supermarkt. Directeur Nicole van der Wekken van Stroomopwaarts nam de mooi versierde pot in ontvangst.

,,Wij zijn hier om duurzaam en sociaal impact te maken”, zegt Jouri Schoemaker. ,,Stroomopwaarts heeft de ruimte, de mensen en de benodigde certificaten om het voedsel veilig te verpakken.” Maandelijks winkelen zo’n 10.000 mensen bij Pieter Pot. Hier koop je alles voor in je voorraadkast, zoals pasta’s, linzen, olijfolie, kruiden, noten en ontbijtgranen. Het assortiment breidt wekelijks verder uit. Alle producten worden circulair verpakt in potten met statiegeld. Wie vandaag bestelt, heeft de producten de volgende dag in huis.

Sterke groei

Ruim zeventig medewerkers van het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts, vullen de potten en verzorgen de logistiek eromheen. Zij zijn enthousiast over het leuke, afwisselende werk. Vol trots en met een glimlach op hun gezicht vullen zij de potten. Ze vinden het mooi dat ze kunnen meewerken aan het succes van dit snelgroeiende bedrijf. Er is een goede klik met de mensen van Pieter Pot. En het is fijn om bij te dragen aan een circulaire maatschappij. Maandelijks neemt het werk voor Pieter Pot toe, omdat het bedrijf blijft groeien. Vanaf september worden dertig nieuwe mensen aangenomen voor de avonduren. De avondploegen zijn nieuw voor Stroomopwaarts. Met deze innovatie speelt het bedrijf in op de vraag van ondernemers en de markt. In september komt binnen het Werkleerbedrijf in Schiedam nog meer ruimte vrij voor dit bedrijf.

Prachtig vlaggenschip

Stroomopwaarts omringt zichzelf graag met organisaties die de wereld beter maken. ,,Daarom is Pieter Pot meer dan een klant”, zegt Martijn Bulte, unitmanager van het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts. ,,Dit bedrijf staat voor onze kernwaarden. Deze maatschappelijk ondernemer biedt niet alleen werk aan onze doelgroep. Het draagt met een verpakkingsvrije supermarkt bij aan een betere wereld. Een prachtig vlaggenschip. Wij hopen dat dit voorbeeld meer ondernemers stimuleert om bij te dragen aan een inclusieve maatschappij. Aan Pieter Pot zie je hoe een bedrijf in korte tijd succesvol kan worden. Toen onze samenwerking in februari 2020 startte, was het nog klein. Wij bieden maatschappelijk verantwoorde starters, zoals Pieter Pot graag de kans om gebruik te maken van onze infrastructuur. Zij hoeven dan niet veel te investeren en beschikken over alle middelen van een succesvol bedrijf. Als tegenprestatie verwachten wij dat zij werkgelegenheid bieden voor onze doelgroep of iets betekenen voor de regio.”

Stroomopwaarts MVS

Westnieuwland 6, Vlaardingen

Meer over Stroomopwaarts MVS →