Categorieën

Service

Nieuw onderkomen Voedselbank geopend

Nieuw onderkomen Voedselbank geopend
Nieuws

Nieuw onderkomen Voedselbank geopend

  • Redactie
  • 05-07-2019
  • Nieuws
Nieuw onderkomen Voedselbank geopend
VLAARDINGEN – Ooit had de Voedselbank Vlaardingen in de Westwijk een uitgifte- en opslagpunt bij de Ichtuskerk. Later verhuisden ze naar een voormalig winkelpand aan de Van Baerlestraat en vandaag werd er weer een ander pand betrokken. De Voedselbank opende officieel vandaag het nieuwe uitgifte- en opslagpunt aan de Van Baerlestraat 199, slechts één deur verder van het pand waar ze eerder zaten.

Voorzitter van de Voedselbank Vlaardingen  Leo van Houwelingen verwelkomde vanmiddag wethouder Jacky Silos die het ‘openingspraatje’ deed namens de burgemeester. Die laatste was nog druk doende met de nasleep van de ontploffing vanochtend in de Westwijk waarbij twee doden te betreuren waren.

Silos was blij met de inzet van al die betrokken vrijwilligers, sponsoren en winkels die het werk van de Voedselbank mogelijk maakten. En natuurlijk was ze niet blij dat de Voedselbank nog nodig bleek. Teveel kinderen (en gezinnen) groeien nog op in armoede en het college zal nog harder eraan werken om dat de wereld uit te helpen. Silos noemde daarbij het aantal van ruim 2300 huishoudens in onze stad, daar waar voorzitter Leo van Houwelingen sprak over het wekelijks verstrekken van zo’n 150 voedselpakketten. Dat gebeurt overigens op nog twee andere distributiepunten in de stad; de Lucaskerk aan de Hoogstraat en Kerkcentrum Holy.

Dank was er voor onder meer het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. die gezorgd had voor twee ‘immense’ koelkasten, en Boons supermarkt en Janson dranken die de receptie mogelijk maakten.

Voor wie de Voedselbank wil ondersteunen is er de actie “Adopteer een krat” gestart. Het vervoer van alle waren en de opslag ervan kost namelijk ‘gewoon’  geld. Wie de Voedselbank een warm hart toedraagt, en de mogelijkheid heeft, kan voor €20 een krat ‘adopteren’.  Je leest er hier  meer over.