Categorieën

Service

Ode aan de haring onthuld

Ode aan de haring onthuld
Uit

Ode aan de haring onthuld

  • Erik Meijer
  • 30-05-2015
  • Uit
Ode aan de haring onthuld

VLAARDINGEN – Na een traject van ruim vier jaar is zijn missie toch voltooid. Op het Vlaardingse gemeentehuis kon Jeroen Verhoeff zaterdagochtend zijn allereerste driedimensionale kunstwerk onthullen: Ode aan de Haring! 

En wat een kunstwerk is het geworden. Ambitieus kun je Jeroen gerust noemen. Een school van maar liefst 500 haringen siert het glazen front van de publiekshal. ,,Met elk zeven vinnetjes’’, voegt Jeroen er nog aan toe om de omvang van het project nog maar eens te onderstrepen. 

Het zal zonder twijfel een enorme blikvanger worden waar mensen ademloos naar gaan staan kijken. Het zijn vijfhonderd vrijwel identieke haringen maar toch zit er zoveel dynamiek in het kunstwerk dat je telkens weer nieuwe dingen ontdekt. 

Als wij ons niet vergissen lijkt de haring bezig aan een comeback als symbool voor Vlaardingen. En als het kunstwerk van Jeroen Verhoeff niet alleen een beetje kan bijdragen aan de verwondering over de schoonheid van de natuur maar meteen ook een (her)waardering van het verleden van Vlaardingen als haringstad teweeg kan brengen, is er veel gewonnen.

De onthulling van het kunstwerk in het gemeeentehuis was meteen ook de start van Open Ateliers Vlaardingen. Vijftig kunstenaars stellen hun atelier of expositieruimte open voor bezoekers en vertellen over hun werk. U kunt er niet alleen vandaag terecht maar bij een groot deel van hen ook morgen nog.