Categorieën

Service

Open CDA-ledenvergadering over Stolpersteine in de stad

Open CDA-ledenvergadering over Stolpersteine in de stad
Politiek

Open CDA-ledenvergadering over Stolpersteine in de stad

  • Advertorial
  • 15-06-2021
  • Politiek
Open CDA-ledenvergadering over Stolpersteine in de stad
VLAARDINGEN – Ongeveer vijftien van de miljoenen slachtoffers van de holocaust woonden tot aan hun deportatie in Vlaardingen. In november komt er voor ieder van hen een ‘struikelsteen’. Op woensdag 23 juni houdt het CDA een openbare ledenvergadering over de struikelstenen, of, in het Duits: ‘Stolpersteine’, in onze stad. Bram Keizerwaard, CDA’er en een van de Vlaardingse initiatiefnemers, zet uiteen hoe het idee is ontstaan en wat de stand van zaken is.

De Duitse kunstenaar Gunther Demnig begon in 1992 met zijn project ‘Stolpersteine’. Het is een over heel Europa verspreid monument voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme. Stolpersteine zijn vierkante betonnen stenen met daarop een messing plaatje. Op dat plaatje staat: ‘Hier woonde…’, gevolgd door de naam en geboortedatum van het slachtoffer, eindigend met de sterfdatum en -plaats. De steen komt in de stoep voor het huis waar het slachtoffer woonde. Momenteel zijn ruim 75.000 Stolpersteine gelegd in 25 Europese landen.

De plaatselijke initiatiefnemers zijn naast Bram Keizerwaard de kunstenares Julia Nibourg, Ted Hartman en Gert Jan Alberts. Zij krijgen hulp van Streekmuseum Jan Anderson en het Gemeentearchief. Sommige woningen van de slachtoffers zijn inmiddels gesloopt. Soms is het lastig te achterhalen waar die woningen precies stonden. De initiatiefnemers roepen daarom de hulp van hun stadgenoten in. Keizerwaard praat op 23 juni de bezoekers bij over hoe het ermee staat.

Bij de ledenvergadering is iedereen van harte welkom. De vergadering begint om 20.00 uur met de bijdrage van Bram Keizerwaard. Door de coronamaatregelen is aanmelding nodig. Dat kan door een e-mail te sturen naar de secretaris van het CDA Vlaardingen: [email protected] . De vergadering vindt plaats in Triangel, Fransenstraat 12.

Drs. A.J. van Noort Belastingadviseurs B.V.

Paul Henri Spaakring 2, Vlaardingen

Meer over Drs. A.J. van Noort Belastingadviseurs B.V. →