Categorie├źn

Service

Parkeerontheffing voor winkeliers

Parkeerontheffing voor winkeliers
Winkelen

Parkeerontheffing voor winkeliers

  • Redactie
  • 30-03-2020
  • Winkelen
Parkeerontheffing voor winkeliers
VLAARDINGEN - Diverse winkeliers hebben eerder  aan de gemeente gevraagd om hun auto kort in de buurt van hun winkel te mogen parken in verband met het laden en lossen van boodschappen. Zij bezorgen nu volop, omdat mensen vanwege de coronamaatregelen niet of veel minder in hun winkel komen. Omdat de meeste winkeliers de auto niet bij de winkel neer kunnen zetten, betekent dit dat ze na winkelsluitingstijd de auto moeten halen en nog een hoop bestellingen moeten bezorgen. Het liefst bezorgen ze de bestellingen tussendoor overdag.

Parkeerontheffing


De gemeente maakt het inladen nu mogelijk met een parkeerontheffing. De auto mag voor korte tijd in de buurt van de winkel worden neergezet tijdens het laden & lossen. Hierbij moet rekening worden gehouden met bewoners, bezoekers en andere winkels en met een goede doorgang voor hulpdiensten. De aanvraag voor de parkeerontheffing is vanwege de uitzonderlijke situatie gratis en geldt gedurende de periode dat de landelijke coronamaatregelen van kracht zijn.

 

Aanvragen

Vul het contactformulier  in, vermeld uw bedrijfsgegevens, geef de plek aan waar u bij voorkeur uw auto wilt neerzetten en waarom u de ontheffing nodig heeft. Voeg een kopie/afbeelding van het kentekenbewijs bij. U ontvangt binnen één werkdag een reactie op uw verzoek. De gemeente stuurt u een ontheffingskaart toe.

Voor de Hoogstraat en andere straten die normaliter niet bereikbaar zijn voor auto’s (voetgangers- en fietsgebieden) blijft overigens geen directe toegang met auto’s gelden. In het geval van de Hoogstraat-Zuid liggen de Westhavenkade en Markt het meest voor de hand om kort te mogen parkeren voor het inladen van spullen. Voor Veerplein en Liesveld ligt de directe omgeving voor de hand: voor het Veerplein bij de bibliotheek en voor het Liesveld rondom oude V&D, Kuipershof en Schoutplein.