Categorie├źn

Service

Praktische positieve energie op Geuzencollege Holy

Praktische positieve energie op Geuzencollege Holy
Onderwijs

Praktische positieve energie op Geuzencollege Holy

  • Redactie
  • 23-12-2022
  • Onderwijs
Praktische positieve energie op Geuzencollege Holy

Fotografie: Denise van Rooijen, Geuzencollege Holy

VLAARDINGEN - In de week voor de kerstvakantie heeft Geuzencollege Holy met en voor haar leerlingen de praktijkweek Gezond & Veilig georganiseerd. Bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl was een belangrijk speerpunt in deze week. Bovendien werd uitgebreid ingegaan op gedrag dat kan leiden tot grotere veiligheid in het leven van de leerling zelf en in dat van een ander. Thema’s als het voorkomen van pesten, omgaan met elkaar, veilig aan het verkeer deelnemen, gezonde voeding en beweging zijn voorbijgekomen. Het rooster ging die week helemaal om voor al die leerzame lessen buiten het reguliere lesprogramma.

Bijzondere gastsprekers kwamen op school langs. Zo was er een cabaretvoorstelling over verkeer voor leerjaar 2. Voor leerjaar 1 was er een ludieke voorstelling over verkeer. Verder waren er nog vele andere organisaties te gast op Geuzencollege Holy, zoals stichting Kiem met voorlichting over eetstoornissen, EPJO (Educatief Programma Jongeren) over normen en waarden en een politievoorlichter over groepsdruk.

Dit jaar was er geen groot ontbijt met alle leerlingen in de aula zoals voorheen gebruikelijk, maar vond het gezonde ontbijt plaats per klas in de lokalen. Zo kon de aandacht voor de sfeer in de klas meer centraal staan en beter uit de verf komen.

Goed aansluitend bij het koude weer van de week voorafgaand aan de praktijk werd er geschaatst in de Uithof met leerjaar 1 en konden de leerlingen uit leerjaar 2 kiezen voor  skiën of snowboarden. Het belang van bewegen wordt meer en meer benadrukt en de school probeert daarin zo positief mogelijk haar rol op te pakken.  

Tijdens deze week is er met elkaar ook met veel plezier iets voor een ander gedaan. Woensdag 21 december werden ten behoeve van twee goede doelen een kerstmarkt en een sponsorloop georganiseerd. De doelen waar de leerlingen voor gekozen hebben, zijn de dierenambulance Vlaardingen en Stichting War Child. Duidelijk komt hieruit naar voren hun liefde voor dieren en hun bewustzijn van het feit dat alle kinderen recht hebben om te spelen, leren en in vrede op te groeien.

Wat een succes en wat een gezellige drukte was het op de kerstmarkt! Leerlingen, ouders en bekenden bezochten de school. Met een stempelkaart konden zij genieten van kerstartikelen, kunstwerkjes en lekkernijen gemaakt door leerlingen. Leerlingen bemanden de kramen, lazen voor, maakten kerstslingers met bezoekers. De tweedehands spullen die niet verkocht werden, krijgen een plekje in Lokaal 97, de winkel van het Geuzencollege in de Fransenstraat. 

Met dank aan plantenkwekerij Vreugdenhil, Emotions flowers, Festival Foods en Trefzeker! Zowel de opbrengst van de sponsorloop als van de kerstmarkt zal gedoneerd worden aan de twee goede doelen.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →