Categorieën

Service

September Vlaardingse Sportmaand

September Vlaardingse Sportmaand
Sport

September Vlaardingse Sportmaand

  • Redactie
  • 09-09-2021
  • Sport
September Vlaardingse Sportmaand
VLAARDINGEN - In de Vlaardingse Sportmaand, van 10 september t/m 3 oktober, kun je ontdekken dat er in onze stad voor iedereen een sport- of beweegactiviteit te vinden is. Je kunt deze maand (gratis) een kijkje nemen en meedoen bij een van de vele Vlaardingse sportverenigingen en andere sport- en beweegaanbieders. 

Snorkelen, jeu de boules, honk- of softbal, of... Doe mee!
Een keer snorkelen, jeu de boulen, outdoor fitnessen, honk- of softballen? In de Vlaardingse sportmaand kan het! Op de website van Vlaardingen in Beweging (ViB) (www.stichtingvib.nl/septembersportmaand) staat een overzicht van activiteiten die er zoal te doen zijn in de sportmaand. Dit zijn activiteiten voor alle leeftijden en voor de beginnende en meer ervaren sporter. Doe vooral een keer mee! 

Fitter, sociale contacten en plezier
‘Het voelt als een warm bad’, ‘ik ben hier lekker buiten én in beweging’, ‘we kletsen heel wat af na het sporten’; dit zijn zomaar wat uitspraken van leden van Vlaardingse sportverenigingen. Sport en bewegen maakt je fitter, maar sport doet nog meer: het verbindt, verbroedert en zorgt voor sociale contacten en plezier. En in Vlaardingen is er een sportvereniging voor iedereen. Je kunt dit in de sportmaand zelf ervaren maar hou ook de social media van ViB (@StichtingViB) in de gaten. Daar staan filmpjes van Vlaardingse sportverenigingen zodat je alvast enthousiast kunt worden van de gezellige, open sfeer bij de clubs. Ontdek in de sportmaand wat sport met u doet! 

Financiële hulp om te kunnen sporten
Wilt je je kinderen laten sporten en/of ben je een jongvolwassenen die wil sporten maar heb je te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie, het lesgeld en eventueel sportspullen zoals kleding voor jeugd t/m 18 jaar. Jongvolwassenen van 18 t/m 27 jaar kunnen hiervoor terecht bij het Jongvolwassenenfonds Sport & Cultuur. 

Het aanvragen van een bijdrage bij zowel het Jeugdfonds als het Jongvolwassenenfonds verloopt via een intermediair. De buurtsportcoaches van Vlaardingen in Beweging zijn intermediair. De spelregels van beide fondsen staan op de website van ViB (www.stichtingvib.nl/jeugdfonds). Voor een maken van een afspraak om een aanvraag te doen kun je mailen naar [email protected] of bellen naar (010) 3132778.