Categorieën

Service

Stadsbelangen wil rotonde op Holysingel

Stadsbelangen wil rotonde op Holysingel
Politiek

Stadsbelangen wil rotonde op Holysingel

  • Redactie
  • 03-08-2023
  • Politiek
Stadsbelangen wil rotonde op Holysingel
VLAARDINGEN - Stadsbelangen Vlaardingen (SBV) pleit voor een rotonde op de Holysingel. Niet op de plek van de huidige splitsing met de Frederik Hendriklaan of de Dillenburgsingel maar noordelijker te hoogte van Drieën-Huysen. Deze rotonde zou twee problemen tegelijk moeten oplossen. De hoge snelheid op het noordelijke deel van de Holysingel en daarnaast de ontsluiting van de woonwijk ten westen van winkelcentrum De Loper. 

,,Tussen de Willem de Zwijgerlaan/Dillenburgsingel en de Frederik Hendriklaan wordt al regelmatig te hard gereden, maar het langere deel tussen de Frederik Hendriklaan/Churchillsingel en vice versa nodigt kennelijk nog meer uit om eens extra het gaspedaal in te drukken'', zo stelt SBV. ,,Dit deel wordt echter ook gekruist door een trambaan en een voetgangers/fietsersoversteekplaats. Bij laatstgenoemde is het in 2022 dramatisch misgegaan. Hier kwam bij een aanrijding tussen een motorrijder en een kruisende scooter de 16-jarige Zara om het leven.''

De Gemeenteraad heeft dit jaar besloten de verkeersdeelnemers af te schrikken door tijdelijk flitspalen te plaatsen. Tevens moest een gedeeltelijke wegversmalling de snelheid doen afnemen. SBV is van mening dat deze maatregelen onvoldoende structureel resultaat opleveren. ,,Onderzoek zal dit inmiddels ongetwijfeld hebben aangetoond'' zo vermoedt SBV.
 
De oplossing zit hem volgens Stadsbelangen in de aanleg van een rotonde ter hoogte van Drieën-huysen Zuid. Op die rotonde zou den meteen een extra ontsluitingsweg kunnen worden aangesloten vanaf de Louise de Collignylaan. Twee vliegen in één klap zo meent SBV.