Categorieën

Service

Stadswandeling in Vlaardinger Ambacht

Stadswandeling in Vlaardinger Ambacht
Uit

Stadswandeling in Vlaardinger Ambacht

  • Redactie
  • 09-12-2023
  • Uit
Stadswandeling in Vlaardinger Ambacht

VLAARDINGEN - Nog even en de tol keert weer terug in het Vlaardingse. In de nieuwe tunnel zal tol worden geheven zodat de weg zelf zich terugbetaalt. Nieuw is dat niet, jarenlang moest er ook voor de Beneluxtunnel betaald worden, met dezelfde reden. En natuurlijk werd rond 1018 ook al tol geheven, al was dat vooral om de grafelijke zakken te vullen.

Wat minder bekend is, dat er ook in de 19e en 20e eeuw tol werd geheven tussen Vlaardingen en Vlaardinger-Ambacht. Wie van de ene plaats naar de andere wilde, zeg maar van de molen naar de begraafplaats, moest tol betalen. Benieuwd waar de opbrengst van die tol voor diende? De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen vertellen het graag tijdens de stadswandeling door Vlaardinger Ambacht, op zondag 10 december. En laten dan ook gelijk de plek zien waar Vlaardingen zijn naam aan dankt. Naast de vele andere leuke plekjes in Ambacht, want die zijn er genoeg!

De wandeling start om 14.00 uur voor de ingang bij het Streekmuseum van Jan Anderson, Kethelweg 50. Meewandelen kost € 3,00 (50% korting met een Rotterdampas of Vrijwilligerspas). Meer informatie en reserveren (niet verplicht, wel gewenst) via serviceteam-vlaardingen.nl.