Categorie├źn

Service

Stilte voor de storm op De Loper

Stilte voor de storm op De Loper
Nieuws

Stilte voor de storm op De Loper

  • Redactie
  • 26-01-2021
  • Nieuws
Stilte voor de storm op De Loper
VLAARDINGEN - Het dreigement over rellen op De Loper leidt wel tot verhoogde waakzaamheid maar niet tot paniek. Rond 14.00 uur was alles rustig op het winkelcentrum. De gebruikelijke winkels waren open en het winkelend publiek zocht rustig zijn weg. Welgeteld één politieman was er te vinden op de Loper en wat particuliere beveiligers. 

Dat er iets in de lucht hangt, was desondanks merkbaar. Bij de parkeergarage achter Albert Heijn werd aangekondigd dat deze om 16.00 uur vanmiddag al sluit. De bovenste etage werd met houten schotten afgesloten. Op de begane grond werd met afzetlint gewerkt. Meer om duidelijk te maken dat je je er je fiets niet moest neerzetten dan om eventuele relschoppers tegen te houden natuurlijk.

De politie is alert op de oproepen die ook vandaag weer over het web gaan. ,,De signalen zijn uiteraard ook bij ons bekend. We monitoren wat er gebeurt en wie reageert. Ook voor vanavond prepareren we ons op mogelijke ongeregeldheden in de regio. Er is contact met wijk- en jeugdagenten in de buurten.'' De politie heeft inmiddels één verdachte gearresteerd in verband met de oproep tot rellen. De jongen zit vast op het bureau en wordt verhoord.