Categorie├źn

Service

Themabijeenkomst 'Gezond eten hoeft niet duur te zijn'

Themabijeenkomst 'Gezond eten hoeft niet duur te zijn'
Gezond

Themabijeenkomst 'Gezond eten hoeft niet duur te zijn'

  • Redactie
  • 22-05-2023
  • Gezond
Themabijeenkomst 'Gezond eten hoeft niet duur te zijn'
VLAARDINGEN - Op donderdagavond 25 mei aanstaande is er een gratis themabijeenkomst in de Bibliotheek Vlaardingen Centrum over hoe je goedkoop boodschappen kunt doen om gezond en lekker te eten. Dit is een initiatief van het Leefstijlloket Vlaardingen. 

Stijgende prijzen

Helaas is gezond voedsel de laatste jaren sterker in prijs gestegen dan ongezond voedsel volgens het Centraal Bureau voor Statistiek. Om de gezonde keuze in producten makkelijker te maken, zouden er maatregelen vanuit het kabinet genomen kunnen worden, zoals 0% BTW op groente en fruit en de suikertaks op frisdranken. We wachten af of deze maatregelen ooit van de grond komen. 

Themabijeenkomst goedkoop en gezond eten

Wil je zelf de regie hebben om gezonde, goedkope keuzes te maken in de supermarkt? Kom dan naar de themabijeenkomst ‘Gezond eten hoeft niet duur te zijn’. De bijeenkomst start om 19.30 uur in de bibliotheek (Waalstraat 100 in Vlaardingen) en duurt circa anderhalf uur. Het is gratis en bedoeld voor alle Vlaardingers.

Tijdens de bijeenkomst krijg je tips van een ervaren diëtist die aangesloten is bij het Leefstijlloket Vlaardingen. Ze bespreekt onderwerpen over ‘Wat is gezonde voeding? Waar let je op bij het boodschappen doen? Zijn duurdere voedingsmiddelen altijd gezonder en lekkerder? Welke tips om te bezuinigen zijn er om je maaltijden klaar te maken?’ Ook is er een quiz met vragen. Wie wint wordt beloond met een leuke prijs!

Aanmelden bij het Leefstijlloket

Interesse om de bijeenkomst bij te wonen? Stuur dan een email naar [email protected]. Of vul het formulier in op www.leefstijlloketvlaardingen.nl/aanmelding-themabijeenkomst. Of bel naar 010-84 53 985, als je dat makkelijker vindt.